Πλακιωτάκης: Η Τουρκία παραβιάζει και τα χωρικά μας ύδατα – Προσπαθεί να προκαλέσει επεισόδιο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

17.1.23

Πλακιωτάκης: Η Τουρκία παραβιάζει και τα χωρικά μας ύδατα – Προσπαθεί να προκαλέσει επεισόδιο


 Ο κ. Πλακιωτάκης  είπε ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται ως πειρατής στο Αιγαίο και πως Λιμενικό και υπουργείο Αμυνας δεν κλείνουν μάτι, προστατεύοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Παραβιάσεις των χωρικών υδάτων

Γίνονται συχνές παραβιάσεις των χωρικών υδάτων της Ελλάδας ακόμη και στα 6 ναυτικά μίλια και η Τουρκία προσπαθεί να προκαλέσει επεισόδιο, παραδέχτηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ανέφερε, επίσης, ότι η Τουρκία παραβιάζει ταυτόχρονα κάθε κανόνα του Διεθνούς Δικαίου και για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια τόνισε ότι αυτό είναι ένα δικαίωμα που θα ασκήσει η Ελλάδα την κατάλληλη στιγμή.

Η Τουρκία εκστομίζει απειλές και παράλογες απαιτήσεις και ανιστόρητες εκφράσεις, είπε ο κ. Πλακιωτάκης, μιλώντας στο Κρήτη TV, και επισήμανε πως θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας και η ενίσχυση του εξοπλισμού την ενδυναμώνουν.

Επειδή η Τουρκία τα γνωρίζει γι’ αυτό εκστομίζει απειλές, πρόσθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα συνεχίζει το πολύ μεγάλο πρόγραμμα από τα Raffale μέχρι τις φρεγάτες.

Σε εγρήγορση

Τ’ αντανακλαστικά βρίσκονται σε εγρήγορση 365 μέρες τον χρόνο και 24 ωρες το 24ωρο, τα στελέχη του Λιμενικού και τα στελέχη του υπουργείου Αμυνας επαγρυπνούν και προστατεύουν τα θαλάσσια σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας, τόνισε.

Εχουμε αντιμετωπίσει περιστατικά παραβίασης των χωρικών μας υδάτων και υπάρχει άμεση παρέμβαση του Λιμενικού, ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης, συμπληρώνοντας ότι η Τουρκία προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, αλλά απαντάμε με ψυχραιμία και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

Δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι της Τουρκίας. Η Τουρκία, αντιθέτως, προσπαθεί να προκαλέσει το επεισόδιο, εμείς όμως σε όλα αυτά έχουμε εμπειρία στη διαχείρισή τους και θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας με την ίδια αποτελεσματικότητα, είπε.