Β.Σποράδες: Για υποστελέχωση των Λ.Α. κάνει λόγο η τοπική ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.1.23

Β.Σποράδες: Για υποστελέχωση των Λ.Α. κάνει λόγο η τοπική ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος


 Τις επόμενες μέρες  θα τοποθετηθούν στις υπηρεσίες τα  στελέχη που αποφοιτήσαν από την σχολή Λιμενοφυλάκων και είχαν εισαχθεί στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων. 

 

Όπως όμως συνέβη και πριν ένα μήνα με την ανάλογη διαδικασία τοποθέτησης των Λιμενοφυλάκων που εισήχθησαν ως επιλαχόντες του διαγωνισμού ΑΣΕΠ του έτους 2019, κανένα στέλεχος δεν θα τοποθετηθεί στα 3 νησιά των Ν.Σποράδων .

 

Δεν ήταν και λίγες οι φορές που ο ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκης σε συναντήσεις του με τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης στον Ν.Μαγνησίας αλλά απαντώντας και σε ερωτήματα της αντιπολίτευσης σχετικά με την ενίσχυση των Β.Σποράδων τόνισε πως ήταν στις βασικές προτεραιότητες του Αρχηγείου του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ η τοποθέτηση νέων στελεχών στα νησιά μας.

 

Η Αλόννησος που εδώ και πολλά έτη λειτουργεί σε οριακά επίπεδα υποστελέχωσης με τα στελέχη του να μην έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις προβλεπόμενες άδειες ακόμη και κατά τη χειμερινή περίοδο .

Η Σκόπελος με το προσωπικό της να  καλύπτει με υπερεργασία την τουριστική κίνηση σε 4 λιμάνια .Παράλληλα το πλήρωμα του ΠΛΣ 169 ενισχύει τον αγώνα του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στο Ανατολικό Αιγαίο για το μεταναστευτικό ζήτημα ενώ καθημερινή είναι η μετακίνηση του ασθενοφόρου σκάφους από τις Β.Σποράδες στο Βόλο σώζοντας δεκάδες συνανθρώπων μας που αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας .

Η Σκιάθος που εδώ και πολλά έτη απογυμνώνεται ,χωρίς καμία ενίσχυση σε προσωπικό , τη στιγμή μάλιστα που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες στήριξης του τουρισμού στη χώρα μας με εκατοντάδες χιλιάδες τουριστών να την επισκέπτονται κάθε χρόνο .

Οι συνάδελφοι που υπηρετούν στις Β.Σποράδες περιμένουν την έλευση συναδέλφων εδώ και έτη όχι μόνο για να ενισχύσουν τα νησιά αλλά και για να μπορέσουν κάποια στιγμή να απεγκλωβιστούν οι ίδιοι και να μετατεθούν στον τόπο επιλογής τους αφού υπάρχουν περιπτώσεις μέχρι και με δεκαετή παραμονή σε αυτά .Να τονιστεί δε ,ότι υπάρχουν νησιωτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στην ουσία με σύνθεση στο 50%.  

 

Από δύο σειρές Λιμενοφυλάκων που αποφοίτησαν τον Δεκέμβριο του 2022 και τον Γενάρη του 2023 δεν ¨περίσσεψε¨  ούτε μία θέση προκειμένου να ενισχυθούν οι Β.Σποράδες ,την ίδια στιγμή που προβλέφθηκαν 4 θέσεις για να τοποθετηθούν νέοι συνάδελφοι  στην πλήρους σύνθεσης υπηρεσία της Σητείας Κρήτης που εντελώς τυχαία αποτελεί και την εκλογική περιφέρεια στην οποία πολιτεύεται ο Υπουργός μας κ.Πλακιωτάκης Ιωάννης. Υποτίθεται πως οι συνάδελφοι που αποφοιτούν από τις σχολές του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ τοποθετούνται στα νησιά που έχουν τεράστιες ανάγκες και ελλείψεις !!!

 

Τέλος αυτοί που αρκέστηκαν στις υποσχέσεις και στις φωτογραφίες με τον ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη θα πρέπει να αναλογιστούν που τα τελευταία έτη η κατάσταση των υπηρετούντων στις Β.Σποράδες πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο .

 

Εμείς ως ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε έχοντας ως μοναδικό στόχο την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων ακόμη και αν αυτό χρειαστεί να γίνει μέσω της ρήξης και της σύγκρουσης


Πηγή