Αλιευτικοί έλεγχοι σε Στυλίδα και Κάλυμνο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

18.1.23

Αλιευτικοί έλεγχοι σε Στυλίδα και Κάλυμνο


 Σε έλεγχο που διενεργήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, από στελέχη του Λιμενικού, στη θαλάσσια περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου «ΜΕΛΙΤΣΑΧΑ» στη Κάλυμνο, εντοπίστηκαν τρεις ημεδαποί, να διενεργούν αλιεία με τη χρήση διχτυών εντός του λιμένα.


Οι τρεις άντρες είχαν αλιεύσει διάφορα αλιεύματα συνολικού βάρους 9,00 kg.


Από την οικεία Λιμενική Αρχή κατασχέθηκαν δύο δίχτυα, συνολικού μήκους 140 μέτρων και η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων, η οποία πρόκειται να διατεθεί σε ευαγή ιδρύματα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.



Αλιευτικοί έλεγχοι και στη Στυλίδα

Προχθές το απόγευμα της Δευτέρας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Στυλίδας, εντοπίστηκε να καταπλέει στον λιμένα Στυλίδας, μετά από διενέργεια αλιείας, ένα Ε/Π - Α/Κ σκάφος, ιδιοκτησίας δύο ημεδαπών, ηλικίας 50 και 52 ετών και να μεταφορτώνει αλίευμα σε Ε.Ι.Χ. ιδιοκτησίας τους.


Ακολούθησε αλιευτικός έλεγχος, όπου διαπιστώθηκε η αλιεία 690 ζώντων ατόμων του είδους ''ΟΛΟΘΟΥΡΙΟ'', ήτοι 290 περισσότερα από το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό αλιευμένων ατόμων ανά σκάφος και ανά ημέρα, κατά παράβαση του άρθρου 5 του Π.Δ. 48/2018.


Επιπροσθέτως, για τα εν λόγω αλιεύματα δεν υπήρχε σχετική εγγραφή στο ηλεκτρονικό ημερολόγιο του ανωτέρω σκάφους, καθώς και στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης Αλιείας (ΟΣΠΑ), ως όφειλαν.


Από το Λιμεναρχείο Στυλίδας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν συνολικά διακόσια ενενήντα (290) ζώντα άτομα του είδους ''ΟΛΟΘΟΥΡΙΟ'', τα οποία επαναποντίστηκαν στη θάλασσα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Φώτο : Eurokinissi/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Πηγή