Δένδιας για την επιστολή στον Μπορέλ: «Μήνυμα προς την Τουρκία ότι η ανοχή σε ορισμένες πρακτικές τελειώνει» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

12.1.23

Δένδιας για την επιστολή στον Μπορέλ: «Μήνυμα προς την Τουρκία ότι η ανοχή σε ορισμένες πρακτικές τελειώνει»


 Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σχολίασε την επιστολή που απέστειλε σήμερα στον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ, αναφορικά με την πρόσφατη παράνομη δραστηριότητα αλιευτικών της Τουρκίας στο Φαρμακονήσι.

Ο κ.Δένδιας δήλωσε πως περιέγραψε στον κ.Μπορέλ μία πραγματική κατάσταση, καθώς το ζήτημα των αλιευτικών δικαιωμάτων δεν είναι μόνο θέμα των χωρών, αλλά είναι ευρωπαϊκό ζήτημα. «Θεώρησα ότι έχουμε υποχρέωση να ενημερώσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση για μία πρακτική, η οποία δημιουργεί προβλήματα για την Ελλάδα, αλλά βλάπτει συνολικά και το ευρωπαϊκό περιβάλλον και προσβάλλει το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

«Νομίζω ότι η επιστολή αυτή μπορεί να λειτουργήσει ως ένα σημάδι προς την πλευρά της Τουρκίας, ότι η ανοχή ορισμένων πραγμάτων προσεγγίζει το τέλος της», τόνισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται ότι στην επιστολή του, ο κ.Δένδιας αναφέρεται στο επεισόδιο, που έλαβε χώρα στις 05 Ιανουαρίου 2023, κατά το οποίο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που αλίευαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, δέχθηκε παρενόχληση από ακταιωρό της Τουρκίας.

Πηγή