Λιμενικό: Εντολή για ψυχραιμία στις προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

7.1.23

Λιμενικό: Εντολή για ψυχραιμία στις προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο


 Οι «ναυμαχίες» μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων ψαράδων ή μεταξύ τούρκων αλιέων και Ελλήνων λιμενικών είναι ένα συχνό φαινόμενο στο Αιγαίο ειδικά στη χρονική περίοδο που είναι σε εξέλιξη η επονομαζόμενη και ως «ναυμαχία της τσιπούρας». Οι Ελληνες ψαράδες καταγγέλλουν ότι βλέπουν συχνά τους τούρκους συναδέλφους τους να εισέρχονται παράνομα στα ελληνικά χωρικά ύδατα για να ψαρέψουν και άμεσα ζητούν την παρέμβαση του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για να εκδιώξουν τους Τούρκους. 


Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader είχε περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που είχε κάνει «παρέμβαση» σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής για την «προστασία» των τούρκων ψαράδων και ξαφνικά εμφανίστηκε χθες το πρωί στο Φαρμακονήσι φτάνοντας στο σημείο να φτάσει μια ανάσα από το σκάφος του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. 


Στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής μιλώντας στο Reader δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο όσο πλησιάζουν οι εκλογές στην Τουρκία να επιχειρήσουν οι «γείτονες» να στήσουν και νέα σκηνικά έντασης ωστόσο τα πληρώματα των σκαφών του Λ.Σ – ΕΛ. ΑΚΤ. Εχουν οδηγίες να δρουν με μεγάλη ψυχραιμία αλλά και να στείλουν το μήνυμα ότι τα ελληνικά χωρικά ύδατα φυλάσσονται από τις ακτές του Έβρου ως το Καστελόριζο επί 24ωρου βάσεως.

Διονύσης Βυθούλκας

Πηγή