Η ερώτηση της ημέρας: Πότε επιτέλους θα γίνουν εκλογές; – Οι πιο «δημοφιλείς» ημερομηνίες - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

5.1.23

Η ερώτηση της ημέρας: Πότε επιτέλους θα γίνουν εκλογές; – Οι πιο «δημοφιλείς» ημερομηνίες


 Από τον Απρίλιο και μετά θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές.


Μετά την προεκλογική σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, κυβερνητικές πηγές, λένε, ότι οι κάλπες θα στηθούν όσο πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας και σίγουρα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, ενώ τονίζουν, ότι ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει πάρει την τελική του απόφαση.


«Ο πρωθυπουργός είναι συνεπής στη δέσμευσή του για εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Θα προσδιορίσει ο ίδιος ποια είναι η κατάλληλη ημερομηνία από τον Απρίλιο και μετά», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εκλογές δε θα πραγματοποιηθούν στο πρώτο τρίμηνου του έτους, με πιθανότερη ημερομηνία την 9η Απριλίου και δεύτερη κάλπη στις 14 ή 21 Μαΐου.


Δεν αποκλείεται οι κάλπες να στηθούν μετά το Πάσχα προς τα τέλη Απριλίου, γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα με την ημερομηνία των Πανελλαδικών.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη από τη δεύτερη κάλπη δε έχει μεγάλο διάστημα διαφορά, ενώ ρόλο για τις εκλογές θα παίξει και η διεξαγωγή τους στην Τουρκία του Ερντογάν.


Η σύσκεψη στο Μαξίμου και οι εκλογές του 2023

Στην πρώτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το 2023, συζητήθηκε ο κυβερνητικός προγραμματισμός του επόμενους διαστήματος, το νομοθετικό έργο και τα νομοσχέδια, η προβολή του κυβερνητικού έργου ανά τομέα, οι βασικές αρχές του προγράμματος με έμφαση στην αύξηση των μισθών, η προβολή των περιφερειακών προγραμμάτων και οι περιοδείες του πρωθυπουργού, των υπουργών και των κομματικών στελεχών.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, παρουσίασε αναλυτικά τα πεπραγμένα στης κυβέρνησης τα προηγούμενα χρόνια τονίζοντας ότι το 2023 τα θετικά αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής θα είναι πιο ορατά.


«Όταν κάποιοι περιέφεραν την καταστροφολογία και τον πανικό τους ανά την επικράτεια, η κυβέρνηση δεν πέταξε ‘λευκή πετσέτα’ απέναντι στις κρίσεις».


«Το ΠΑΣΟΚ λέει ότι όσοι θέλουν πολιτική σταθερότητα θα πρέπει να το αποδείξουν από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση. Δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα ούτε με προϋποθέσεις συγκεκριμένων προσώπων στη θέση του πρωθυπουργού, ούτε με προϋποθέσεις συγκεκριμένου κόμματος σε ρόλο ηγεμονικό ή μη», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.


Το βέβαιο είναι ότι πλέον όλα τα κόμματα μπαίνουν σε προεκλογική τροχιά.