Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Άδικη η στοχοποίηση του Λιμενικού για το ναυάγιο στην Πύλο - Ευρωπαϊκή υποχρέωση η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

30.6.23

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Άδικη η στοχοποίηση του Λιμενικού για το ναυάγιο στην Πύλο - Ευρωπαϊκή υποχρέωση η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού


 «Αναμφίβολα, το πιο σημαντικό θέμα στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αφορά στην ευρωπαϊκή πολιτική στα ζητήματα μετανάστευσης και ασύλου. Θέλω να χαιρετίσω την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και την οποία η πατρίδα μας αναζητούσε εδώ και καιρό, καθώς αποτελεί ευρωπαϊκή υποχρέωση η αντιμετώπιση ενός προβλήματος που αφορά ολόκληρη την ήπειρο», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.


«Θέλω να τονίσω, για ακόμα μία φορά, τη μεγάλη σημασία που η πατρίδα μας αποδίδει στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μία αποστολή, την οποία η ελληνική Πολιτεία, το Ελληνικό Λιμενικό, η Αστυνομία με τη συμπαράσταση των Ενόπλων Δυνάμεων, έχει επιτελέσει στο ακέραιο, μειώνοντας κατά 90% τις μεταναστευτικές ροές προς τα ελληνικά νησιά.


Και αποδεικνύοντας ότι ναι, υπάρχει τρόπος να κατεδαφίσουμε τα δίκτυα των άθλιων διακινητών, οι οποίοι εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο για να μεταφέρουν κατατρεγμένους ανθρώπους σε βάρκες και πλοιάρια, τα οποία δεν θα έπρεπε ποτέ να αποπλέουν από καμία απολύτως ακτή», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.


Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου λέγοντας πως είναι «άδικο να στοχοποιείται το Λιμενικό».


«Και με αφορμή το πρόσφατο τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου, θέλω να επαναλάβω για ακόμα μία φορά ότι είναι απολύτως άδικο να στοχοποιείται από κάποιους ευρωπαϊκούς κύκλους το Ελληνικό Λιμενικό, το οποίο έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα και το οποίο έσπευσε και σε αυτό το ναυάγιο να προσφέρει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τις υπηρεσίες του», συνέχισε.


«Όλη μας η ενέργεια θα πρέπει να κατευθύνεται προς την εξαφάνιση και την απόλυτη στοχοποίηση των άθλιων διακινητών. Αυτών, δηλαδή, οι οποίοι είναι και αποκλειστικά υπεύθυνοι για το γεγονός ότι άνθρωποι επιβιβάζονται, όπως είπα, σε πλοιάρια τα οποία δεν θα έπρεπε ποτέ να πλέουν στη Μεσόγειο.


Από εκεί και πέρα, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και ζητήματα τα οποία αφορούν την οικονομία και την ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εγώ χαίρομαι που ως επανεκλεγείς Πρωθυπουργός της Ελλάδος συμμετέχω σε αυτή τη συζήτηση εποπτεύοντας μία εθνική οικονομία η οποία αναπτύσσεται με ρυθμούς ανάπτυξης πολύ γρηγορότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», σημείωσε ο πρωθυπουργός.


Τέλος, επισήμανε πως:


«Θα εξακολουθούμε να επενδύουμε σε αυτή την πολιτική ανάπτυξης, η οποία είναι και η μόνη που μπορεί όχι μόνο να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, αλλά να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και κυρίως να αυξήσει τους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους, κυρίως τους χαμηλόμισθους, οι οποίοι και σήμερα έχουν ανάγκη τη στήριξή μας για να αντιμετωπίσουν την επίμονη ακρίβεια, η οποία εξακολουθεί και τους ταλανίζει, ειδικά στο ζήτημα των τροφίμων».

Πηγή