Διάγγελμα Πούτιν: Εγκληματική η δραστηριότητα του Πριγκόζιν – Θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.6.23

Διάγγελμα Πούτιν: Εγκληματική η δραστηριότητα του Πριγκόζιν – Θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη


 «Τα περισσότερα μέλη της Wagner είναι πατριώτες», είπε ο Ρώσος πρόεδρος

Διάγγελμα στους πολίτες της ρωσικής Ομοσπονδίας απηύθυνε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, προκειμένου να αναφερθεί στα τελευταία γεγονότα με την ομάδα Wagner και την ανταρσία του Γεβγκένι Πριγκόζιν.


Ο Ρώσος πρόεδρος επέκρινε τον αρχηγό της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν, για «εγκληματική του δραστηριότητα που στοχεύει στην αποδυνάμωση της χώρας» και πρόσθεσε ότι η ρωσική κοινωνία έχει «εδραιωθεί» και «το πατριωτικό αίσθημα όλων είναι αυτό που έσωσε τη χώρα μας». Επίσης τόνισε ότι «θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη».



«Η ένοπλη εξέγερση θα είχε κατασταλεί ούτως ή άλλως», είπε χαρακτηριστικά και σχολιάζοντας τις καταρρίψεις αεροσκαφών που πιθανώς ανήκαν στο τακτικό στρατό, είπε ότι το «θάρρος των νεκρών πιλότων» έσωσε τη Ρωσία.


Ωστόσο, χαρακτήρισε ως «πατριώτες» τη «συντριπτική πλειοψηφία» των μισθοφόρων της Wagner, αναφέροντας πως «με το να γυρίσουν πίσω απέφυγαν περαιτέρω αιματοχυσία».


Έτσι, τους έδωσε τις εξής τρεις επιλογές: Να υπογράψουν συμβόλαιο με το υπουργείο Άμυνας ή να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ή να μεταβούν στη Λευκορωσία.

Πηγή