ΓΕΕΘΑ: Επίσκεψη σπουδαστών εκπαιδευτικού προγράμματος του American Hellenic Institute - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.6.23

ΓΕΕΘΑ: Επίσκεψη σπουδαστών εκπαιδευτικού προγράμματος του American Hellenic Institute


 Την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος υποδέχθηκε αντιπροσωπεία Σπουδαστών του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του American Hellenic Institute – AHI, η οποία συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου κ. Nick Larigakis, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού στην Ελλάδα από 22 έως 29 Ιουνίου 2023.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του καλωσόρισε τον Πρόεδρο και την αντιπροσωπεία των Σπουδαστών του ΑΗΙ, επισημαίνοντας την συνεισφορά του Ινστιτούτου στην ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ και αναφέρθηκε στις τρέχουσες προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας που διαμορφώνονται ως αποτέλεσμα των υφιστάμενων εστιών αστάθειας και των αναθεωρητικών τάσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Αναφέρθηκε επίσης στον καθοριστικό ρόλο της Χώρας μας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, η οποία εδράζεται στο κοινό όραμα για ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια, τονίζοντας την στρατηγική σημασία και αξία της Σούδας και της Αλεξανδρούπολης.

Τέλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τους Σπουδαστές του AHI για τις άοκνες και συνεχείς προσπάθειες προώθησης και αναβάθμισης των σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι αποτελούν πρεσβευτές και υποστηρικτές της Χώρας μας στο εξωτερικό.

ΓΕΕΘΑ

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης της αντιπροσωπείας, ο Διευθυντής του Κλάδου Στρατηγικής – Πολιτικής – Αμυντικού Σχεδιασμού και Δυνατοτήτων του ΓΕΕΘΑ Υποπτέραρχος (ΕΑ) Απόστολος Μητσόπουλος παρουσίασε θέματα αμυντικής πολιτικής καθώς και τρεχουσών γεωπολιτικών εξελίξεων, και ακολούθησε συζήτηση.

 

Η αντιπροσωπεία, που αποτελείται από 10 σπουδαστές μαζί με την συνοδό τους Mrs. Maria Wills, κατά την παραμονή της στην Χώρα μας, επισκέφθηκε την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 τον Ναύσταθμο Κρήτης, την 115 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ), το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ), το Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ) και το Κέντρο Αριστείας Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας (ΚΕΑΡ ΕΝΑΑΑΜ), όπου και ενημερώθηκε για την λειτουργία και την αποστολή τους.

 ΓΕΕΘΑ

Την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023 η αντιπροσωπεία των σπουδαστών θα επισκεφθεί το Αρχηγείο Στόλου (ΑΣ) και την Σχολή Υποβρυχίων.

 ΓΕΕΘΑ  ΓΕΕΘΑ