Έβρος: Μήνυμα του 112 για απομάκρυνση από Αύρα, Ατάρνη και Πλάκα – Κρίσιμο 48ωρο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.8.23

Έβρος: Μήνυμα του 112 για απομάκρυνση από Αύρα, Ατάρνη και Πλάκα – Κρίσιμο 48ωρο


 Μηνύματα απομάκρυνσης στους κατοίκους στην περιοχή Αύρα, για εκκένωση με κατεύθυνση προς την Κομοτηνή και για Ατάρνη και Πλάκα προς Αλεξανδρούπολη, εστάλησαν από το 112 εξαιτίας των δασικών πυρκαγιών.

Καλούνται οι κάτοικοι της περιοχής να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Ανησυχία επικρατεί στον Έβρο, καθώς μαίνονται τα μέτωπα και η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται.

Στη Δαδιά το βάρος ρίχνεται στο τόξο Δαδιά, Κοτρωνιά, Λεπτοκαρυά και σημείο όπου οι ενισχυμένες πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν κυριολεκτικά μάχη με τον χρόνο για να ελέγξουν το μέτωπο που κατακαίει την πλούσια βλάστηση.

Στην περιοχή συνεδρίασε το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο, ζητώντας ενίσχυση και με άλλα εναέρια και με επίγεια μέσα γιατί αυτές οι δύο μεγάλες εστίες που υπάρχουν, η μία που βρίσκεται στο τόξο από τη Δαδιά προς την Κοτρωνιά, όπου υπάρχει ο φόβος ότι θα περάσει τις επόμενες ώρες ένα δρόμο που αυτή τη στιγμή αποτελεί ανασταλτικό εμπόδιο προς το δρυμό, όπου εκεί θα είναι ασταμάτητο. Εντός του δρυμού δεν υπάρχει τίποτα εκτός από πολύ πυκνή βλάστηση και από πεύκα.

Το δεύτερο μέτωπο είναι στην περιοχή Λεπτοκαρυάς όπου και εκεί έχει αρχίσει να φουντώνει η μία πλευρά του. Αν αρχίσει να «περπατάει» αυτό το μέτωπο θα έχει προορισμό το γειτονικό νομό Ροδόπης, εκεί όπου είχε εκδηλωθεί το άλλο μέτωπο, αυτό το οποίο είχε περάσει από την Αλεξανδρούπολη, στην περιοχή των Κάστρων. Εάν φτάσει εκεί, τότε θα πρέπει να γίνει πάλι μία τεράστια προσπάθεια για να μπορέσουν να περιοριστούν οι ζημιές.

Όπως αναφέρει ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Δημήτρης Σταματάκης έχουν δώσει προθεσμία οι τοπικές αρχές, στον εαυτό τους, στην περιοχή, τις επόμενες 48 ώρεςΕάν δεν καταφέρουμε να σβήσουμε τη φωτιά, τότε από εκεί και έπειτα θα είναι ανεξέλεγκτα τα πράγματα γιατί θα αρχίσουν να φυσούν στην περιοχή νοτιάδες και θα καεί ό, τι δεν είχε καεί σε αυτές τις οκτώ μέρες.

Πηγή