Καβάλα: Βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού εξουδετερώνουν νάρκες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου σε παραλία - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.8.23

Καβάλα: Βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού εξουδετερώνουν νάρκες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου σε παραλία


 Με επιτυχία βατραχάνθρωποι της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, εξουδετέρωσαν σήμερα δύο γερμανικές αντιαρματικές νάρκες (Tellermine) από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στην παραλία της Κάριανης στο νομό Καβάλας.


Το Πολεμικό Ναυτικό κλήθηκε για εξουδετέρωση μετά τον εντοπισμό μίας νάρκης, όμως κατά τη διάρκεια της έρευνας που εκτέλεσαν οι βατραχάνθρωποι του Αρχηγείου Στόλου εντοπίσθηκε ακόμη μία.


Για την ιστορία, η βρετανική αντικατασκοπεία είχε προσπαθήσει να παραπλανήσει τους Γερμανούς για τα μέρη όπου επρόκειτο να αποβιβαστούν οι συμμαχικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Ως τέτοια μέρη είχαν υποδειχθεί και οι παραλίες του νομού Καβάλας. Οι Γερμανοί φρόντισαν να γεμίσουν τις επίφοβες παραλίες με μεγάλο αριθμό ναρκών για να τις προστατεύσουν. Στην περιοχή αρκετά συχνά οι λουόμενοι εντοπίζουν αντίστοιχα ευρήματα με τους βατραχανθρώπους του Πολεμικού Ναυτικού να καλούνται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους να τις εξουδετερώσουν.

Πηγή