Ακτοπλοΐα: Ρεκόρ επιβατικής κίνησης με 4 εκατομμύρια τουρίστες Ιούλιο-Αύγουστο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

31.8.23

Ακτοπλοΐα: Ρεκόρ επιβατικής κίνησης με 4 εκατομμύρια τουρίστες Ιούλιο-Αύγουστο


 Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (Σ.Ε.Ε.Ν) Σπύρο Πασχάλη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είχε στο γραφείο του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκαν εκτενώς θέματα που απασχολούν τον κλάδο της ακτοπλοΐας, μέσω της οποίας μετακινούνται κάθε χρόνο εκατομμύρια επιβάτες, Έλληνες και ξένοι.

Ειδικότερα ο υπουργός επεσήμανε το γεγονός ότι μόνο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μετακινήθηκαν από τα τρία λιμάνια της Αττικής (Πειραιάς, Ραφήνα και Λαύριο) πάνω από 4 εκατομμύρια επιβάτες, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Επίσης, υπογράμμισε ότι η πλειονότητα των ακτοπλοϊκών εταιριών ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της κοινωνίας, με σημαντικές εκπτώσεις.

Σε ανάρτησή του ο Υπουργός τονίζει ότι, «θέλουμε ακτοπλοϊκές εταιρείες υγιείς, κραταιές και κερδοφόρες προκειμένου να υπάρχουν πλοία σε όλες τις γραμμές, ώστε κανένα νησί να μην είναι απομονωμένο και ξεχασμένο από το κέντρο καθ όλη την διάρκεια του χρόνου. Εξάλλου οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες είναι λεωφόροι ανάπτυξης των νησιών μας. Για μας η βιωσιμότητα των εταιρειών, η ανανέωση του στόλου και η προσβασιμότητα των νησιωτών αποτελούν βασικά συστατικά της επόμενης μέρας της ακτοπλοΐας».

Στην συνάντηση εκ μέρους του Σ.Ε.Ε.Ν, πλην του κ. Πασχάλη, συμμετείχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ο Αντιπρόεδρος κ. Ευστράτιος Απέργης, ο Αντιπρόεδρος Διεθνών Πλόων κ. Σπυρίδων Πρωτοπαπαδάκης, ο Αντιπρόεδρος Κρουαζιέρας κ. Αντώνιος Γελασάκης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Θεολόγος Παναγιωτάκης, ο Ταμίας κ. Διονύσης Θεοδωράτος, τα μέλη κ. Ιωάννης Βερνίκος Ευγενίδης και κ. Βασίλειος Μάμμης,  ο Επίτιμος Πρόεδρος κ. Μιχαήλ Σακέλλης και ο Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Γκώνιας.

ΜΗΝΑΣ ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή