Το Λιμενικό διέσωσε πολίτες από την πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη: “Να ‘ναι καλά τα παιδιά, ευχαριστούμε που μας έσωσαν” (video) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.8.23

Το Λιμενικό διέσωσε πολίτες από την πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη: “Να ‘ναι καλά τα παιδιά, ευχαριστούμε που μας έσωσαν” (video)


 Συγκλονιστικά είναι τα ντοκουμέντα από την Αλεξανδρούπολη όπου πολίτες απεγκλωβίστηκαν χάρη στη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, από χωριά τα οποία απειλήθηκαν από τη μανία της πυρκαγιάς η οποία κατακαίει την περιοχή επί τέσσερις ημέρες.


Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και τα βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μικροί, μεγάλοι, ηλικιωμένοι, ακόμα και κατοικίδια, σε σκάφη του Λιμενικού μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.


Οι απεγκλωβισμοί έγιναν υπό τον συντονισμό του κέντρου επιχειρήσεων του λιμενικού σώματος με τη συνδρομή και ιδιωτικών σκαφών. Συνολικά απεγκλωβίστηκαν 43 άτομα από τις περιοχές Δικελλών και Μεσημβρίας.


Την ίδια ώρα δε, οι ίδιοι οι απεγκλωβισθέντες δηλώνουν ευγνώμονες για την συνδρομή του Λιμενικού Σώματος που τους απομάκρυναν από τον κίνδυνο. «Να είναι καλά τα παιδιά», είπε μία κυρία μιλώντας στην κάμερα του ΣΚΑΪ που βρέθηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης την ώρα της αποβίβασης.


«Η φωτιά ήταν φοβερή, η περιοχή ήταν πολύ όμορφη» είπε άλλη γυναίκα, ευχαριστώντας όσους τους έσωσαν. «Πήραμε ό,τι βρήκαμε μπροστά μας, δύο πράγματα, τα φάρμακά μας και ό,τι βρήκαμε. Γινόταν χαμός δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο», είπαν διασωθέντες από τη μεσημβρία, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα γινόταν και δεύτερο «δρομολόγιο» του σκάφους του Λιμενικού, καθώς όπως είπε μία κυρία, «είναι ο άνδρας μου εκεί, δεν χωρούσαμε όλοι, περιμένουμε να επικοινωνήσουμε».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 


Πηγή