Συναγερμός στο Αιγαίο: Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

5.1.23

Συναγερμός στο Αιγαίο: Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού


Ακόμα ένα σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα στο Αιγαίο, με τουρκική ακταιωρό να παρενοχλεί σκάφος του Λιμενικού Σώματος, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους.


Το συμβάν έλαβε χώρα στη περιοχή νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, όπου το ελληνικό σκάφος μετέβη προκειμένου να αναγνωρίσει τρία τουρκικά αλιευτικά σκάφη που αλίευαν στην περιοχή.


Αμέσως στο σημείο βρέθηκε τουρκική ακταιωρός η οποία παρενόχλησε το ελληνικό σκάφος με επικίνδυνους ελιγμούς οι οποίοι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των ελληνικών Αρχών είχαν ως σκοπό τον εμβολισμό.


Το ελληνικό πλήρωμα με ψυχραιμία κατάφερε να απεμπλακεί προχωρώντας σε προειδοποιητικές βολές, ενώ στη συνέχεια η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:


«Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που αλίευαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, δέχθηκε παρενόχληση από τουρκική Ακταιωρό, η οποία εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και προστίθεται:


«Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια».

Φώτο Αρχείου