Επεισοδιακή καταδίωξη στη θάλασσα μετά από κλοπή ψαριών-δυο συλλήψεις από το Λιμενικό - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

13.1.23

Επεισοδιακή καταδίωξη στη θάλασσα μετά από κλοπή ψαριών-δυο συλλήψεις από το Λιμενικό


 Στη σύλληψη δύο ανδρών, ηλικίας 28 και 59 ετών, προέβησαν τις πρωινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, στον Μύτικα, στελέχη του Λιμεναρχείου Λευκάδας.


Ειδικότερα, οι Λιμενικοί, στο πλαίσιο εποχούμενης περιπολίας, εντόπισαν ύποπτο σκάφος, με δύο επιβαίνοντες, να κινείται χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας στη θαλάσσια περιοχή Βελά του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας και να προσεγγίζει εγκαταστάσεις υδατοκαλλιέργειας.


Κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες προέβησαν σε κλοπή ιχθύων από ιχθυοκλωβό της εν λόγω υδατοκαλλιέργειας.


Στη συνέχεια και ενώ το ανωτέρω σκάφος αποχώρησε από το σημείο, ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία, οι επιβαίνοντες του εν λόγω σκάφους, δεν ανταποκρίθηκαν στα ηχητικά και φωτεινά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.


Ακολούθησε προειδοποιητική βολή σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και τη σύλληψη των δύο επιβαινόντων του, ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 238 μ. διχτύων και ψάρια (λαυράκια) συνολικού βάρους 165 κιλών.


Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω πνευστή λέμβος, ενώ οι κατασχεμένοι ιχθύες πρόκειται να παραδοθούν στην ανωτέρω ιχθυοκαλλιέργεια.