Ρόδος: Σε επιφυλακή οι δυνάμεις ασφαλείας για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

4.1.23

Ρόδος: Σε επιφυλακή οι δυνάμεις ασφαλείας για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης


 Νέο κύμα έξαρσης μεταφοράς παράνομων μεταναστών στα νησιά μας, εκτιμούν ότι θα υπάρξει αυτές τις μέρες οι αρμόδιες αρχές, γεγονός που έχει θέσει σε αυξημένη επιφυλακή τις λιμενικές αρχές.

Σημειώνεται πως το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 30 Δεκεμβρίου, αποβιβάστηκαν συνολικά στη Ρόδο 28 παράνομοι μετανάστες και συγκεκριμένα στην περοχή της Κρητηνίας.

Οι 18 από αυτούς (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά) το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας άλλοι 10  σε παραλιακή περιοχή κοντά στο Κάστρο της Κρητηνίας, όταν ταχύπλοο μικρό σκάφος προσέγγισε τη θαλάσσια περιοχή και τους πέταξε στη θάλασσα σε μικρή απόσταση από την ακτή, όπως δήλωσαν στη «Ροδιακή» κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες  στην περιοχή  σήμανε συναγερμός και μάλιστα δόθηκε εντολή για καταδίωξη στις λιμενικές αρχές χωρίς ωστόσο να υπάρξει σύλληψη του δράστη ή των δραστών.

Μία γυναίκα υπέστη κάταγμα του κάτω άκρου στην προσπάθειά της να προσεγγίσει τη στεριά και για το λόγο αυτό χρειάστηκε η επέμβαση των διασωστών του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου για να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Με δηλώσεις του προχθές το μεσημέρι στη «Ροδιακή» ο κοινοτάρχης Κρητηνίας κος Μανώλης Αμβροσιάδης, επισήμανε ότι αμέσως μετά την αποβίβαση των μεταναστών, υπήρξε άμεση και συντονισμένη επιχείρηση από τις αρμόδιες αρχές, σε αντίθεση με άλλες φορές όπου καταγράφονταν καθυστέρηση στον εντοπισμό και τη μεταφορά των παράνομων μεταναστών από την περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι  παράνομοι μετανάστες, δήλωσαν ότι κατάγονται από το Κονγκό, ζούσαν το τελευταίο διάστημα στην Τουρκία, και μεταφέρθηκαν στη Ρόδο από τα τουρκικά παράλια, αφού προηγουμένως πλήρωσαν αδρά το κύκλωμα διακίνησης που δρα υπό την ανοχή και την κάλυψη των τουρκικών αρχών.