Λιμενικό για δήθεν πέτρες που πετούσε ελληνικό σκάφος: «Τουρκικά μυθεύματα και ανοησίες» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

9.1.23

Λιμενικό για δήθεν πέτρες που πετούσε ελληνικό σκάφος: «Τουρκικά μυθεύματα και ανοησίες»


 «Tο συγκεκριμένο βίντεο που έχει δημοσιευθεί σε τουρκικές ιστοσελίδες δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα. Ότι δηλαδή έγινε ρίψη πετρών σε τουρκικά αλιευτικά. Όσα γράφονται είναι απλά ανοησίες και ακόμα μια προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα» λέει το Λιμενικό Σώμα
Σκηνικό προβοκάτσιας επιχειρούν να στήσουν οι τούρκοι στο Αιγαίο. Αυτή τη φορά τουρκικά ΜΜΕ δημοσιεύουν βίντεο και υποστηρίζουν ότι στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μπαλίκεσίρ και Κιουτσιούκουγιου ανοικτά της Λέσβου το πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πέταξε πέτρες και στη συνέχεια πυροβόλησε για να απομακρυνθεί τουρκικό αλιευτικό. Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά ΜΜΕ στο σημείο έφτασε σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής και το ελληνικό σκάφος απομακρύνθηκε. 

Ολα αυτά λίγες ημέρες μετά τα σκηνικά έντασης που προσπάθησαν να στήσουν οι τούρκοι στο Φαρμακονήσι και πάλι με αλιευτικά σκάφη. Αμεση ήταν η απάντηση της ελληνικής πλευράς. Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας ανέφεραν χαρακτηριστικά πως: «Tο συγκεκριμένο βίντεο που έχει δημοσιευθεί σε τουρκικές ιστοσελίδες δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα. Ότι δηλαδή έγινε ρίψη πετρών σε τουρκικά αλιευτικά. Όσα γράφονται είναι απλά ανοησίες και ακόμα μια προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.

Καταρχάς δεν είχαμε κανένα τέτοιο περιστατικό στη Λέσβο πρόσφατα. Δεύτερον, το Λιμενικό Σώμα έχει τους τρόπους να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις με το σύγχρονο εξοπλιστικό πρόγραμμα του, το οποίο δεν περιλαμβάνει πέτρες στον εξοπλισμό των σκαφών του. Την τουρκική πλευρά την έχει ενοχλήσει τόσο η αποφασιστικότητα των πληρωμάτων των σκαφών μας στην αντιμετώπιση περιστατικών κυρίως όμως η ψυχραιμία που επιδεικνύουν τα στελέχη μας στις όποιες προκλήσεις. 

Συνεχίζουμε να διαχειριζόμαστε όλα τα περιστατικά με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και κυρίως σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στο δίκαιο της θάλασσας. Παρά το γεγονός ότι καθημερινά γίνεται μια συνεχής προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από την άλλη πλευρά. Έχει στοχοποιηθεί ο καθημερινός μας αγώνας ακριβώς επειδή παράγει αποτελέσματα». Όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές το μήνυμα που στέλνεται προς πάσα κατεύθυνση είναι πως τα ελληνικά χωρικά ύδατα φυλάσσονται διαρκώς από τον Έβρο ως το Καστελόριζο.