«Έκλεψαν την παράσταση» τα πληρώματα του ΛΣ χτες στο Ζάππειο (VIDEO) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

18.1.23

«Έκλεψαν την παράσταση» τα πληρώματα του ΛΣ χτες στο Ζάππειο (VIDEO)


 Την «τιμητική» του είχε χτες στο Ζάππειο το Λιμενικό

Με τον χαρακτηριστικό τίτλο «3 χρόνια αποτελεσματική διαχείριση της Μεταναστευτικής Κρίσης» και με την παρουσία του Πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκε χτες 17 Ιανουαρίου 2023 στο Ζάππειο Μέγαρο λαμπρή εκδήλωση για τα τρία χρόνια από την ίδρυση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Επίσης, στην ίδια εκδήλωση έγινε απολογισμός καθώς και παρουσίαση των Ταμείων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων (ΤΑΜΕΥ) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, όπου ανακοινώθηκε και η πολυαναμενόμενη έγκριση του πολυετούς επενδυτικού προγράμματος του Λιμενικού Σώματος προϋπολογισμού €300.000.000, αυτούσιου και όπως προτάθηκε, αρχικά.

Ο πρωθυπουργός κατά την τοποθέτησή του, σημείωσε ότι «Ύστερα από 3,5 χρόνια διακυβέρνησης υπάρχουν πολλά πεδία που δηλώνουν ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα από το χθες.  Ανάμεσα στα πρώτα, όμως, συγκαταλέγεται αναμφισβήτητα το μεταναστευτικό, γιατί εκεί άλλαξαν όλα».  «Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με μέθοδο αλλά και με τόλμη στην αποτελεσματική διαχείριση της πρόκλησης του Μεταναστευτικού.  Κρατά ασφαλή τα ανατολικά εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα απέναντι στις παράνομες ροές και απέναντι στους άθλιους εμπόρους ζωών και ελπίδων», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «προτεραιότητα της χώρας μας παραμένει πάντα, πρώτα και πάνω από όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής.  Το αγαθό της ζωής. Οι ελληνικές δυνάμεις, κυρίως το Λιμενικό μας, έχουν σώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι θα χάνονταν στα νερά του Αιγαίου.  Εκεί που τους στέλνουν έρμαια του καιρού οι συμμορίες της απέναντι όχθης.  Και έχει δίκιο ο Υπουργός (κ. Μηταράκης) όταν λέει ότι αυστηρή, αλλά δίκαιη προστασία των συνόρων είναι τελικά μία πολιτική η οποία προστατεύει ανθρώπινες ζωές.  Γιατί όσο αποτρέπονται αυτές οι ροές, τόσο λιγότεροι άνθρωποι στατιστικά θα βρίσκονται στη θάλασσα.  Άρα τόσο λιγότερες πιθανότητες υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι να χάνουν τελικά τη ζωή τους.». 

Έκλεισε, δε, την τοποθέτησή του, απευθύνοντας συγχαρητήρια στους πρωταγωνιστές αυτού του μεγάλου επιτεύγματος (της αποτελεσματικής διαχείρισης της πρόκλησης του Μεταναστευτικού) και απέδωσε τα εύσημα στους ένστολους της Ακτοφυλακής, στα πληρώματα του Λιμενικού, σε εκείνους που φυλάνε τα σύνορα στον Έβρο.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του «…θέλω να θυμηθείτε την ασφυκτική πίεση κάτω από την οποία βρεθήκαμε το Φεβρουάριο του 2020.  Και όμως τα καταφέραμε.  Μετατρέψαμε το άγος του μεταναστευτικού σε παράσημο εθνικής ευθύνης και δημιουργικότητας.  Θέλω να πω ένα ξεχωριστό μεγάλο ευχαριστώ στους ένστολους της συνοριοφυλακής, του Στρατού, κυρίως όμως στα πληρώματα του Λιμενικού, κύριε Αρχηγέ. 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο προστατεύετε τα θαλάσσια σύνορά μας».

Από πλευράς μας, πρέπει να επισημάνουμε ότι τα κολακευτικά λόγια που ειπώθηκαν για τα πληρώματα του Λιμενικού, είτε δια στόματος Πρωθυπουργού, είτε από τους άλλους κορυφαίους παράγοντες της χθεσινής εκδήλωσης, ούτε τυχαία ήταν, ούτε προσχηματικά.

Κανένας δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι, το σημερινό «καύχημα» της Κυβέρνησης περί αποτελεσματικής διαχείρισης της μεταναστευτικής κρίσης, βασίστηκε και αποδίδεται πρώτιστα και κυρίαρχα στο Λιμενικό Σώμα (και τις ηγεσίες του), ιδιαίτερα δε στους εκφραστές του «δόγματος αυστηρής αλλά δίκαιης προστασίας συνόρων» στο θαλάσσιο πεδίο, που δεν είναι άλλοι από τα πολύπαθα και ταλαιπωρημένα από την πολυετή εντατική περιπολία στα θαλάσσια σύνορα πληρώματα των πλωτών ΛΣ/ΕΛΑΚΤ.

Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι χτες, στο επίκεντρο της εκδήλωσης για 3χρονα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ήταν τα πληρώματα των πλωτών του ΛΣ.  Αυτά είχαν χτες την «τιμητική» τους, αυτά «έκλεψαν την παράσταση».  Και είναι τα πληρώματα και η στήριξή τους που, ιδίως για τη φυσική ηγεσία του Σώματος, πρέπει να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα και υποχρέωση.

Η έγκριση του εξοπλιστικού προγράμματος του ΛΣ είναι ισχυρή τονωτική ένεση ώστε τα πληρώματα να συνεχίσουν την αυστηρή αλλά δίκαιη προστασία των θαλασσίων συνόρων με αδιάπτωτο ζήλο.

 


Πηγή