Σύλληψη δύο (02) διακινητών - Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με διάσωση 52 ατόμων από τη ν. Φαλκονέρα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.8.23

Σύλληψη δύο (02) διακινητών - Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με διάσωση 52 ατόμων από τη ν. Φαλκονέρα


 Σε συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την διάσωση πενήντα δύο (52) αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή ν. Φαλκονέρας, την 08-08-2023, γνωρίζεται ότι συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 32 και 35 ετών ως οι διακινητές των ανωτέρω διασωθέντων αλλοδαπών.


Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι δύο (02) αλλοδαποί από το Π.Α.Θ. πρωινές ώρες χθες στην ανωτέρω περιοχή, ενώ κατασχέθηκε βοηθητικό σκάφος (tender) με εξωλέμβια μηχανή, με το οποίο φέρεται να διέφυγαν από το σημείο όπου εντοπίστηκαν οι διασωθέντες αλλοδαποί.


Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στο λιμένα Λαυρίου, όπου αναγνωρίστηκαν από τους υπόλοιπους ως οι κυβερνήτες του ιστιοφόρου και διακινητές τους, ενώ οι προαναφερθέντες συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν αύριο στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.


Από τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων διερευνάται η συμμετοχή περαιτέρω εμπλεκομένων μελών του κυκλώματος και διενεργείται η εις βάθος επεξεργασία – ανάλυση όλων των στοιχείων, καθώς διαφαίνεται ότι δρούσαν στο πλαίσιο ενός ευρύτερου οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών με σκοπό το παράνομο κέρδος, θέτοντας τη ζωή των μεταφερόμενων σε κίνδυνο.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ