Επιτέλους: Σε λίγες μέρες, το Λιμενικό αποκτά τα πρώτα 3 drones του… - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.8.23

Επιτέλους: Σε λίγες μέρες, το Λιμενικό αποκτά τα πρώτα 3 drones του…


 Τα πρώτα 3 drones στην ιστορία του Λιμενικού έχουν δυνατότητα πτήσης έως και μια ώρα και μπορούν να «ταξιδέψουν» σε ακτίνα 30 χλμ. Προσφέρουν υψηλές επιχειρησιακές δυνατότητες με χαμηλό κόστος και ελάχιστους κινδύνους. Είναι εξοπλισμένα με ειδικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό που θα μεταφέρει εικόνα και πληροφορίες στο Κέντρο Ελέγχου, ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιούνται σε επιχειρήσεις σε όλη τη Δυτική Ελλάδα.

Αυτό προκύπτει από ανάρτηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στις 4 Αυγούστου 2023:
“Παρέλαβε (στις 4 Αυγούστου 2023) τα 3 μη επανδρωμένα αεροχήματα (drones) η Ελληνική Αστυνομία από τον Αντιπεριφερειάρχη Φ. Ζαΐμη.
Παραδόθηκαν τρία σύγχρονα drones / μη επανδρωμένα αεροχήματα και στην Ελληνική Αστυνομία / Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης παρέδωσε τα drones στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή της Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγο Απόστολο Μαρτζάκλη. Τα συγκεκριμένα «έξυπνα» συστήματα αποτελούν τα πλέον σύγχρονα εργαλεία για την Ελληνική Αστυνομία καθώς με αυτόν τον τρόπο θα γίνονται «αθόρυβα» και άμεσα εναέριες περιπολίες, επίσης θα βοηθούν για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, εξιχνίασης εγκλημάτων, προστασίας του περιβάλλοντος, κατολισθήσεων, δασοπροστασίας κλπ.
Ο κ. Ζαΐμης, ο οποίος έχει και την ευθύνη παρακολούθησης και ολοκλήρωσης του έργου και της όλης προσπάθειας, δήλωσε: «Μια υπόσχεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα παρακολουθώντας στενά την πορεία του έργου με σωστό σχεδιασμό, διαρκή παρακολούθηση και αυστηρό συντονισμό των εμπλεκόμενων μερών. Πρόκειται για μια πρωτοπορία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος σε θέματα περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας».
Τα παραπάνω μη επανδρωμένα αεροχήματα έχουν δυνατότητα πτήσης έως και μια ώρα και μπορούν να «ταξιδέψουν» σε ακτίνα 30χλμ. Προσφέρουν υψηλές επιχειρησιακές δυνατότητες με χαμηλό κόστος και ελάχιστους κινδύνους. Είναι εξοπλισμένα με ειδικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό που θα μεταφέρει εικόνα και πληροφορίες στο Κέντρο Ελέγχου, ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιούνται σε επιχειρήσεις σε όλη τη Δυτική Ελλάδα.
Τις επόμενες ημέρες θα παραδοθούν και στο Λιμενικό Σώμα − Ελληνική Ακτοφυλακή άλλα τρία 3 drones. Η προμήθεια τους έγινε μέσω ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού, στο πλαίσιο του έργου «AETHER» – “Alliance for the Effective Transnational Handling of Environmental Resources”, συνολικού προϋπολογισμού 4.732.000,00€ που χρηματοδοτείται από το Interreg V-A Greece – Italy Programme 2014 – 2020″.
Νωρίτερα από την παράδοση των drones στην ΕΛ.ΑΣ., στις 15 Ιουλίου 2023, τρία υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα πτητικά μέσα (drones) παραδόθηκαν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Πάτρα.
Τα ιπτάμενα «μάτια» της Πυροσβεστικής - Παραδόθηκαν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ΦΩΤΟ

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.