Λήμνος: Νεκρός 49χρονος σε θαλαμηγό – Πώς παρασύρθηκε το γιοτ και προσέκρουσε σε 2 ιστιοφόρα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

14.8.23

Λήμνος: Νεκρός 49χρονος σε θαλαμηγό – Πώς παρασύρθηκε το γιοτ και προσέκρουσε σε 2 ιστιοφόρα


 Νεκρός εντοπίστηκε από στελέχη του λιμενικού σώματος, ένας 49χρονος ναυτικός μέλος πληρώματος θαλαμηγού, που είχε παρασυρθεί το Σάββατο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στο λιμάνι της Μύρινας στη Λήμνο και είχε προσκρούσει σε δύο ιστιοφόρα.


Στον 49χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τα στελέχη του λιμενικού και από κλιμάκιο του ΕΚΑΒ, όπου διενεργήθηκε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και πραγματοποιήθηκε χρήση αυτόματου απινιδωτή.


Ο 49χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας Λήμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ στα ανωτέρω σκάφη προκλήθηκαν υλικές ζημιές μικρής έκτασης.


Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μύρινας, ότι Θ/Γ σκάφος Ελληνικής σημαίας, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο εντός του λιμένα Μύρινας ν. Λήμνου, παρασύρθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και προσέκρουσε σε δύο Ι/Φ σκάφη, τα οποία ήταν πλαγιοδετημένα εντός του λιμένα Μύρινας.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν το ανωτέρω Θ/Γ σκάφος, με μοναδικό επιβαίνοντα έναν 49χρονο, μέλος πληρώματος (ειδικότητας ναυτόπαις), χωρίς τις αισθήσεις του.


Στον ανωτέρω αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και από κλιμάκιο του ΕΚΑΒ, όπου διενεργήθηκε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και πραγματοποιήθηκε χρήση αυτόματου απινιδωτή. Στη συνέχεια ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας Λήμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.


Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ στα ανωτέρω σκάφη προκλήθηκαν υλικές ζημιές μικρής έκτασης.


Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μύρινας.Μύρινας.