ΟΛΘ: Αναβαθμίζει τα συστήματα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

2.8.23

ΟΛΘ: Αναβαθμίζει τα συστήματα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης


 Καθώς το περιβάλλον μας αλλάζει και οι μετεωρολογικές συνθήκες γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες, με ακραίες θερμοκρασίες και καιρικά φαινόμενα, πολλοί Οργανισμοί στην Ελλάδα προχωρούν ήδη σε αναβαθμίσεις των συστημάτων πυροπροστασίας της υποδομής τους.

Μεταξύ αυτών, ο Οργανισμός Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) ο οποίος με γνώμονα την ασφάλεια, και την προστασία των εργαζομένων, των εμπορευμάτων και των εγκαταστάσεων του Λιμένα, υλοποιεί εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των αυτόματων συστημάτων πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης στον κύριο εξοπλισμό της (γερανούς, συστήματα ανύψωσης, Mobile Harbor Cranes, Straddle Carriers, Reach Stackers και Empty Container Handlers).

 

Η αναβάθμιση αυτή της πυροπροστασίας του ανυψωτικού εξοπλισμού πραγματοποιείται με νέα, σύγχρονη και ειδικευμένη τεχνολογία άμεσης ανίχνευσης και ακαριαίας έκλυσης ειδικού κατασβεστικού μέσου, η οποία έχει διεθνώς αναπτυχθεί ειδικά για βαρέα οχήματα, κινητήρες εσωτερικής καύσης, ηλεκτρικούς και ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό.

 

Η εν λόγω σύγχρονη τεχνολογία και το χρησιμοποιούμενο κατασβεστικό, μη διαβρωτικό και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο (Forrex), που έχει αναπτυχθεί και παράγεται ειδικά αυτό το σκοπό, εξασφαλίζει αυτόματη και αποτελεσματική κατασβεστική ισχύ μέσω της υψηλής διείσδυσης μεταξύ των εξαρτημάτων και δραστικής μείωσης της θερμοκρασίας, ουσιαστικά προστατεύοντας το όχημα, τον εξοπλισμό, προλαμβάνει την περαιτέρω επέκταση και συντομεύει την αποκατάσταση.

 
 

Αν και τα συστήματα αυτά εγκαθίστανται πλέον εργοστασιακά, σε πολλές περιπτώσεις, ο ήδη υπάρχων εξοπλισμός και υποδομή μπορεί να μην τα διαθέτουν. Καθίσταται συνεπώς αναγκαία η έστω και εκ των υστέρων αναβάθμισή τους.

Όλο το έργο ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες στον Λιμένα Θεσσαλονίκης, από μια σουηδική εταιρεία, σε συνεργασία με μία ελληνική, την Πάραλος Συστήματα.

ΜΗΝΑΣ ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή