Συλλήψεις ατόμων για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Θεσσαλονίκη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.8.23

Συλλήψεις ατόμων για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Θεσσαλονίκη


 Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 20 και 17 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, για παράβαση του Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας» και του άρθρου 45 του Π.Κ. (Συναυτουργία).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών διενεργήθηκε έλεγχος από τα ανωτέρω στελέχη σε αποθήκη των Κ.Τ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίστηκε ο 20χρονος να αποβιβάζεται από λεωφορείο προερχόμενο από την Αθήνα. Στη συνέχεια ο ανωτέρω ενημέρωσε τον 17χρονο, προκειμένου να παραλάβει από τον χώρο αποσκευών του λεωφορείου δύο (02) σάκους χειρός.

Οι δύο αλλοδαποί βρέθηκαν να κατέχουν εντός των σάκων συνολικά 2.250 πακέτα τσιγάρα, διαφόρων επωνυμιών, τα οποία στο σύνολο τους δεν έφεραν ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα καπνικών προϊόντων, ένα εισιτήριο λεωφορείου, μία κάρτα SIM κινητής τηλεφωνίας, το χρηματικό ποσό των τριάντα ευρώ (30€) και δύο κινητά τηλέφωνα.


*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 28 και 36 ετών, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, για παράβαση του Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας» σε συνδυασμό με το άρθρο 45 του Π.Κ. (Συναυτουργία) και το άρθρο 169 του Π.Κ. (Απείθεια).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη σε αποθήκη των Κ.Τ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε ο 28χρονος να αναμένει λεωφορείο που μόλις είχε αφιχθεί από την Αθήνα. Στη συνέχεια, ο ανωτέρω ενημέρωσε τον 36χρονο προκειμένου να παραλάβουν από τον χώρο των αποσκευών του λεωφορείου τρεις (03) μεγάλους ταξιδιωτικούς σάκους και δύο (02) μεγάλες σακούλες, με τη συνδρομή έτερου αλλοδαπού, ο οποίος επέβαινε στο λεωφορείο και ο οποίος διέφυγε της σύλληψης.

Ακολούθησε έλεγχος στις ως άνω αποσκευές, όπου εντοπίστηκαν συνολικά 3.000 πακέτα τσιγάρα, διαφόρων επωνυμιών, καθώς και 250 συσκευασίες καπνού μικτού βάρους 12,5 κιλών, τα οποία στο σύνολο τους δεν έφεραν ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα καπνικών προϊόντων, το χρηματικό ποσό των εξήντα ευρώ (60€) και δύο κινητά τηλέφωνα.


Σχετικές εικόνες

ΚΑΠΝΙΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 180823ΚΑΠΝΙΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 190823