Αλόννησος: Επιχείρηση του Λιμενικού για δύο ακυβέρνητα ταχύπλοα σκάφη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

7.8.23

Αλόννησος: Επιχείρηση του Λιμενικού για δύο ακυβέρνητα ταχύπλοα σκάφη


 Οι Λιμενικές Αρχές Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλόννησου ενημερώθηκαν από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό ακυβερνησίας δύο ταχύπλοων σκαφών στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ακτών ν. Αλόννησου, με εννέα συνολικά επιβαίνοντες.


Στο σημείο μετέβη το Τ/Χ «ΝΗΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ» Τ.Α. 98, με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενική Αρχής Αλοννήσου, όπου εντόπισαν το ένα εκ των δύο σκαφών, με τους τέσσερεις επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους και το συνόδευσαν προς παρακείμενο όρμο «Γέρακα» ν. Αλοννήσου, ενώ ακολούθησε ασφαλής αποβίβαση επιβατών στο Α/Κ καταφύγιο.


Στη συνέχεια, το «ΝΗΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ» εντόπισε και το δεύτερο ταχύπλοο, με τους πέντε επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους, το οποίο παρουσίαζε μηχανική βλάβη και ελεγχομένη εισροή υδάτων.


Το εν λόγω Τ/Χ, ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το σκάφος «EMANUEL BRONNER» στο Α/Κ καταφύγιο «Γέρακα» ν. Αλοννήσου, έχοντας παραλάβει δύο εκ των επιβαινόντων, ενώ οι υπόλοιποι τρεις μεταφέρθηκαν με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που είχε καταφθάσει στο σημείο για παροχή συνδρομής, στον λιμένα Πατητηρίου ν. Αλοννήσου.


Προανάκριση διενεργείται, από τη Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Πηγή