Χρηματοδότηση για την συντήρηση του παραλιακού μετώπου (ξύλινου πεζόδρομου) λιμένων Κολώνας, Τουριστικού και Ακαντιάς ν. Ρόδου από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

12.8.23

Χρηματοδότηση για την συντήρηση του παραλιακού μετώπου (ξύλινου πεζόδρομου) λιμένων Κολώνας, Τουριστικού και Ακαντιάς ν. Ρόδου από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής


 Τη χρηματοδότηση για την συντήρηση του παραλιακού μετώπου (ξύλινου πεζόδρομου) λιμένων Κολώνας, Τουριστικού και Ακαντιάς ν. Ρόδου προβλέπει απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.


Μέσω της χρηματοδότησης, θα πραγματοποιηθούν επείγουσες επεμβάσεις για τη συντήρηση του υφισταμένου ξύλινου πεζόδρομου της παραλιακής ζώνης.


Το ποσό της συνολικής επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης ύψους 450.000 ευρω προέρχεται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (Ε.Π.Α.).


Με αφορμή την απόφαση αυτή, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Παππάς, δήλωσε:


«Το νησί της Ρόδου είναι διαχρονικά ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο, αποτελώντας ταυτόχρονα και ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας τόσο σε έκταση όσο και πληθυσμό. Κάθε απόφαση που στοχεύει στην αναβάθμιση των υποδομών της νησιωτικής Ελλάδας όπως εν προκειμένω η συντήρηση του ξύλινου πεζόδρομου των Λιμένων Κολώνας, Τουριστικού και Ακαντιάς, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και βρίσκεται στις προτεραιότητες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Η συντήρηση και αναβάθμιση των υποδομών απευθύνεται σε όλους με απώτερο στόχο την ασφαλή χρήση του ξύλινου πεζόδρομου της παραλιακής ζώνης από τους μόνιμους κατοίκους, τους επιβάτες και τους τουρίστες».