Μηχανική βλάβη στο «Super Star» στην Αλόννησο – Με άλλο πλοίο στον Βόλο οι επιβάτες - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

15.8.23

Μηχανική βλάβη στο «Super Star» στην Αλόννησο – Με άλλο πλοίο στον Βόλο οι επιβάτες


 Μηχανική βλάβη κοντά στην Αλόννησο παρουσίασε τη Δευτέρα το επιβατικό/οχηματαγωγό «Super Star» της Sea Jets.


Σύμφωνα με το Λιμενικό, το πλοίο θα πάρει άδεια απόπλου για να ταξιδέψει κενό επιβατών προς το λιμάνι του Βόλου για τις απαραίτητες επισκευές.


Στο πλοίο επέβαιναν 155 επιβάτες ενώ μετέφερε και 28 ΙΧ οχήματα.


Οι επιβάτες θα εξυπηρετηθούν από το «Express Skiathos» της Hellenic Seaways, το οποίο καθυστέρησε το δρομολόγιο της επιστροφής του από Αλόννησο – Σκόπελο – Σκιάθο – Βόλο για αυτό τον λόγο, ενώ θα πραγματοποιήσει και ένα έκτακτο δρομολόγιο από Βόλο στις 20:00 για Σκόπελο και Σκιάθο και επιστροφή προκειμένου να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες της γραμμής.


Η ανακοίνωση του Λιμενικού:


Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ” Ν.Π.9939 παρουσίασε μηχανική βλάβη, συγκεκριμένα διαρροή ύδατος ψύξης, πλησίον του οικείου λιμένα .


Το ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Βόλο-Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο με 155 επιβάτες, 28 Ι.Χ.Ε., 03 Φ/Γ και 06 Δ/Κ, κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Αλοννήσου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, ενώ κατόπιν επιθεώρησης από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, διαπιστώθηκε δυσλειτουργία στην αριστερή κύρια μηχανή.


Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.


Από την οικεία Λιμενική Αρχή, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του "ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ", ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα, επετράπη ο απόπλους του εν λόγω πλοίου για μεμονωμένο πλου.

Πηγή