Αίγινα: Φωτιά σε ιστιοφόρο με οκτώ επιβαίνοντες - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.4.19

Αίγινα: Φωτιά σε ιστιοφόρο με οκτώ επιβαίνοντες

 Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το Ενιαίο Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό πυρκαγιάς στο ιστιοφόρο ''ΒΕΝΚΕΡΑ'' Ν.Π. 10791, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά του λιμένα Αίγινας, με οκτώ (08) αλλοδαπούς επιβαίνοντες. 
        Άμεσα μετέβησαν στην περιοχή περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το αλιευτικό ''ΝΕΟΚΛΗΣ΄΄ Σ.Α. 51 και το ιδιωτικό σκάφος ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ'' Ν.Α. 164.        
    Οι επιβάτες μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο ''ΝΕΟΚΛΗΣ΄΄ και μεταφέρθηκαν στη μαρίνα του λιμένα Αίγινας, ενώ το ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε από το ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ'' και προσέδεσε ασφαλώς έξω από το λιμάνι της Αίγινας, όπου ήδη είχαν μεταβεί πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία και κατέσβησαν άμεσα την εστία. 
    Από τη Λιμενική Αρχή Αίγινας που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΒΕΝΚΕΡΑ'' μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.