Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών Λιβάνειου Γενικού Λυκείου Καρδαμύλων και Ναυτικού ΕΠΑ.Λ. Καρδαμύλων στο Αρχηγείο του Λ.Σ.– ΕΛ. ΑΚΤ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.4.19

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών Λιβάνειου Γενικού Λυκείου Καρδαμύλων και Ναυτικού ΕΠΑ.Λ. Καρδαμύλων στο Αρχηγείο του Λ.Σ.– ΕΛ. ΑΚΤ

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης, υποδέχθηκε το μεσημέρι στους χώρους του Υπουργείου μαθητές της Β΄ τάξης  Λυκείου  του Λιβάνειου Γενικού Λυκείου Καρδαμύλων και του Ναυτικού Επαγγελματικού Καρδαμύλων. 
 
Ο Φώτης Κουβέλης ενημέρωσε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν, για την ηγετική θέση που κατέγραψε η χώρα μας στον τομέα της ναυτιλίας για τα έτη 2018-2019, με βάση τα στοιχεία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου. Έκανε  παράλληλα εκτενή αναφορά στο επίπεδο των σπουδών που παρέχονται στους σπουδαστές  στις έντεκα Ακαδημίες του Εμπορικού  Ναυτικού ενώ τόνισε ότι η Ναυτιλία αποτελεί σημαντικό μέγεθος για τη συνολική ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας.
 
Η επίσκεψη είχε σαν στόχο την κατανόηση της βιομηχανίας της ναυτιλίας και των επαγγελμάτων που προκύπτουν από τις συναφείς δραστηριότητες, καθώς επίσης και τη συγκέντρωση πληροφοριών χρήσιμων στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές των μαθητών. 
 
Οι μαθητές επισκέφθηκαν αρχικά το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης  του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και ενημερώθηκαν αναφορικά με την οργάνωση και τον  συντονισμό των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης.   
    
Μετά τη συνάντησή τους με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη, ακολούθησε ενημέρωση των μαθητών και των συνοδών εκπαιδευτικών τους από στέλεχος της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αναφορικά με θέματα ναυτικής εκπαίδευσης, προκειμένου οι μαθητές να κατανοήσουν τη διαδικασία επαγγελματικής εκπαίδευσης – κατάρτισης στα διάφορα ναυτικά επαγγέλματα καθώς και τις προοπτικές απασχόλησης στους διάφορους τομείς της ναυτιλίας.