Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στο Ηράκλειο – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη – Επαφή Φ/Γ πλοίου με την προβλήτα στη Ρόδο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

22.4.19

Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στο Ηράκλειο – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη – Επαφή Φ/Γ πλοίου με την προβλήτα στη Ρόδο

Στη σύλληψη ενός 24χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερικής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
  Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον λιμένα Ηρακλείου κατά την αποβίβασή από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, ο 24χρονος βρέθηκε να κατέχει εντός σακιδίου πλάτης μία (01) διαφανή νάιλον συσκευασία, περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους εκατόν τριάντα δύο γραμμαρίων και δύο δεκάτων του γραμμαρίου (132,2gr).
  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η προαναφερόμενη ποσότητα ναρκωτικής ουσίας καθώς και ένα απόκομμα ακτοπλοϊκού εισιτηρίου.
  Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.
*****
 
  Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα επτά (47) αλλοδαπών προέβησαν,  πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
 Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νότια Αλεξανδρούπολης, μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.
   Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.
 
 
*****.
  Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου ότι το Φ/Γ “ΣΙΡΙΟΣ ΣΕΜΕΝΤ” Ν. Χαλκίδας 46 κατά τον κατάπλου του στον λιμένα Ακαντιάς και κατά την διαδικασία παραβολής, ήρθε σε επαφή με την προβλήτα, με αποτέλεσμα την πρόκληση εκδορών στο αριστερό πλώριο μέρος του, άνω της ισάλου γραμμής.
  Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον οργανισμό που το παρακολουθεί.