Κεραυνός έπεσε στην Ακρόπολη - Τέσσερις τραυματίες - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

17.4.19

Κεραυνός έπεσε στην Ακρόπολη - Τέσσερις τραυματίες

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν οι τραυματίες, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες
Τραυματίες άφησε πίσω της η κακοκαιρία. Κι αυτό γιατί ένας κεραυνός που έπεσε στην Ακρόπολη είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κεραυνός που έπεσε λίγο νωρίτερα στην περιοχή του Ερεχθείου τραυμάτισε τουλάχιστον δύο γυναίκες αρχαιοφύλακες και δύο τουρίστες. Οι δύο γυναίκες τραυματίστηκαν από θραύσματα τζαμιών, αλλά όχι σοβαρά. Ελέγχθηκαν αν είναι καλά καρδιολογικά γιατί είχαν υποστεί σοκ και παθολογικά και παρέμειναν στο νοσοκομείο για έλεγχο τυχόν αρρυθμιών, όπως συνηθίζεται να γίνεται. 

Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος

Κλειστός παραμένει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, μετά το συμβάν με τον κεραυνό, έπειτα από σχετική απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού στην ανακοίνωσή του, «κλειστός θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας λόγω πτώσης κεραυνού στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο. Η πτώση του κεραυνού είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά από γυάλινα θραύσματα δύο αρχαιοφύλακες που βρίσκονταν μέσα σε δύο κοντινά φυλάκια και δύο επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, που βρίσκονταν έξω από τα φυλάκια».

Επιπλέον, η ανακοίνωση αναφέρει: «Όλοι τους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας οι δύο επισκέπτες αποχώρησαν ήδη από το νοσοκομείο, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι δύο αρχαιοφύλακες παρέμειναν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Παράλληλα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσε σχετικά τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σημειώνεται ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης».

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, καθώς η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και σε ορισμένες περιπτώσεις να ενταθεί έως το βράδυ.

Σύμφωνα με το δελτίο, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους χαλαζοπτώσεις που εκδηλώνονται στην Αττική αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το βράδυ.

Επίσης, ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλάζι θα εκδηλώνονται και στα ηπειρωτικά μέχρι το βράδυ. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν βαθμιαία.

ethnos.gr