Υποστελέχωση Υπηρεσιών ΕΠΛΣ Χίου-Σάμου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.4.19

Υποστελέχωση Υπηρεσιών ΕΠΛΣ Χίου-Σάμου

Καθημερινά πλέον η Ένωσή μας έρχεται αντιμέτωπη με παράπονα και εκκλήσεις των μελών για 
«ΒΟΗΘΕΙΑ». Μετά το πέρας των περσινών μεταθέσεων επανερχόμαστε υπενθυμίζοντας το μεγάλο κενό που έχει δημιουργηθεί. Οι νευραλγικές Λιμενικές Αρχές Χίου και Σάμου καθώς και οι υπαγόμενοι σ’ αυτές Λιμενικοί Σταθμοί, οι οποίες πήραν στην πλάτη τους όλα αυτά τα χρόνια το εθνικό προσφυγικό πρόβλημα, παραμένουν υποστελεχωμένες, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η οργανική σύνθεση του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Χίου μετά την εφαρμογή του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ διαμορφώθηκε στα 60 άτομα . Σήμερα υπηρετούν μόλις 56 άτομα, τα οποία καλούνται καθημερινώς να ανταπεξέλθουν σε όλες εκείνες τις Υπηρεσίες που προκύπτουν σε ένα Κεντρικό Λιμεναρχείο όπως είναι η Χίος (Γραφεία, Αξιωματικοί Φυλακής,

Υπαξιωματικοί φυλακής, φυλάξεις, περιπολίες κ.τ.λ.), 24 άτομα στα δυο περιπολικά σκάφη (ΠΛΣ
και Ν/Γ) τα οποία εκτελούν περιπολίες «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ» διαφυλάσσοντας τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας όλο το εικοσιτετράωρο καθώς και 10 άτομα στα ΚΕΑ τα οποία εκτελούν παράλληλα
καθήκοντα και σαν πλήρωμα πνευστού σκάφους αλλά και σαν στελέχη που πλαισιώνουν τις καθημερινές εικοσιτετράωρες υπηρεσίες.
Από την άλλη πλευρά στο Λιμεναρχείο της Σάμου η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, με τα ΚΕΑ και το Α’ Λ/Τ Πυθαγορείου και το το Λ/Σ Καρλοβασίου, υποστελεχωμένα κατά τουλάχιστον 30%-40% προσπαθούν να λειτουργήσουν, στηριζόμενα στο φιλότιμο, την υπομονή και το κουράγιο που επιδεικνύει το προσωπικό. Να σημειωθεί ότι ο Λ/Σ Αγαθονησίου που δημιουργήθηκε πρόσφατα, δεν έχει ακόμα επανδρωθεί με αποτέλεσμα ο όγκος εργασίας να επιβαρύνει το Λ/Χ Σάμου και το Α’ Λ/Τ Πυθαγορείου. Αξιοσημείωτο δε, αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα των πλωτών περιπολικών σκαφών των ανωτέρω Υπηρεσιών (ΠΛΣ και Ν/Γ), καθώς εκτελούν περιπολίες «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ» έχοντας δύο πληρώματα το ένα σκάφος και μόνο ένα το άλλο.

Οι συνάδελφοι καλούνται πολλές φορές να υπερεργάζονται, χωρίς ρεπό, ακόμα και κατά την τη διάρκεια της άδειάς του, με αποτέλεσμα να εξοντώνονται σωματικά και ψυχολογικά, τιμώντας τον όρκο τους προς την πατρίδα, υπηρετώντας πιστά τον πολίτη, προασπίζοντας τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας και  διασώζοντας ανθρώπινες ζωές.
Οι απαιτήσεις πολλές λόγω της φύσης της εργασίας μας όμως ο κόσμος λίγος και ακόμη λιγότερος όταν αναλογιστεί κανείς τις νέες αρμοδιότητες που ανατέθηκαν στο Λιμενικό Σώμα (Αιγιαλός και παραλία). Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στα νησιά μας οξύνεται και το καλοκαίρι είναι μπροστά μας!!!!!
Επικαλούμαστε την κατανόησή σας και ζητούμε την άμεση ενίσχυση και ενόψει των κείμενων
μεταθέσεων, την αποκατάσταση της οργανικής σύνθεσης των Υπηρεσιών της Ένωσής μας, και των περιπολικών σκαφών αυτών με μόνιμο προσωπικό, καθώς και την άμεση επάνδρωση και λειτουργία του Λ/Σ Αγαθονησίου.
Για το Δ.Σ.
                                 
                 Ο Πρόεδρος                                                                   Η Γεν. Γραμματέας
                          
ΤΣΑΛΙΚΗΣ Ιωάννης                                                         ΑΪΒΑΛΙΩΤΟΥ Ευγενία