Επίσκεψη Ένωσης Λιμενοφυλάκων στο Λ/Χ Ιτέας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.4.19

Επίσκεψη Ένωσης Λιμενοφυλάκων στο Λ/Χ Ιτέας

 Αγαπητές αγαπητοί συνάδελφοι, 

σας ενημερώνουμε ότι αντιπροσωπεία του Δ.Σ.  «Ε.Π.Λ.Σ. ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» στα πλαίσια της συνδικαλιστικής του δράσης, πραγματοποίησε την Τρίτη 09 Απριλίου 2019 επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Ιτέας, για καταγραφή τυχόν προβλημάτων που απασχολούν τους συναδέλφους. 


    Κατά τη συνάντηση, παρών ήταν και ο κ. Υπολιμενάρχης Ιτέας όπως και το σύνολο του προσωπικού που βρισκόταν στην Υπηρεσία το διάστημα αυτό. Από πλευράς μας, ενημερώσαμε για θέματα που αφορούν τον κλάδο, τους σκοπούς, τη δομή, τις αρχές λειτουργίας και τη δράση της ΕΝΩΣΗΣ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ.


    Οι συνάδελφοι από την πλευρά τους, είχαν την ευκαιρία να μας ενημερώσουν για προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους, ενώ μας έκαναν γνωστό ότι λόγω της υποστελέχωσης της συγκεκριμένης Υπηρεσίας όπως και του Λιμενικού Τμήματος Γαλαξιδιού, είναι δύσκολο να επιλυθούν πολλά ζητήματα με σημαντικότερο τη λήψη αδειών. 


    Ως «Ε.Π.Λ.Σ. ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» θεωρούμε αδιανόητη και κρίσιμη την υποστελέχωση των υπηρεσιών κάτω και από την ελάχιστη οργανική  όπως  ορίζεται  με το Π.Δ 81/14 (Λιμενικός Καλλικράτης) και φρονούμε ότι πρέπει να υπάρξει νομοθέτηση για αύξηση οργανικών θέσεων τουλάχιστον στο επίπεδο που ορίζει το Άρθρο 56 παρ.14 του Ν. 4150/2013 (Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις) ο οποίος είναι σε ισχύ, προκειμένου οι συνάδελφοι να εκτελούν το έργο τους με ασφάλεια.


    Δεσμευτήκαμε ως Δ.Σ. της «Ε.Π.Λ.Σ. ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»  στους συναδέλφους, ότι θα είμαστε πάντοτε αρωγοί στα ζητήματα που τους απασχολούν και θα καταβάλουμε από πλευράς μας τα μέγιστα, προκειμένου βρεθούν λύσεις για τη διευκόλυνση του έργου τους και την αποτελεσματικότητα αυτού.


    Το Δ.Σ. της «Ε.Π.Λ.Σ. ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» ευχαριστεί τους συναδέλφους του Λιμεναρχείου Ιτέας για το χρόνο τους, και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τις επισκέψεις και καταγραφή προβλημάτων σε όλες τις Λιμενικές αρχές που εδρεύουν στους νομούς δικαιοδοσίας μας.