Εκδήλωση για την εορτή του Άγιου Πάσχα στον αίθριο χώρο του κτιρίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

18.4.19

Εκδήλωση για την εορτή του Άγιου Πάσχα στον αίθριο χώρο του κτιρίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Τελετή, ενόψει των εορτών του Πάσχα, έλαβε χώρα σήμερα στον αίθριο χώρο του κτιρίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτη Κουβέλη, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Διονύσιου Τεμπονέρα, του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικών Επενδύσεων κ. Χρήστου Λαμπρίδη, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Ράπτη Σταμάτιου, του Α’ Υπαρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναυάρχου Λ.Σ. ΚΛΙΑΡΗ Θοδωρή και λοιπών στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Κατά τη διάρκεια της τελετής, από τη Βυζαντινή χορωδία  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και υπό το συντονισμό του ιερέα Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Yποπλοιάρχου Λ.Σ. (I) Βαρσαμίδη Δημήτριου, εψάλησαν αποσπάσματα υμνολογίας της Μεγάλης Εβδομάδας και έγινε θεολογικός σχολιασμός τους από τον Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σωτήριο Δεσπότη.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτης Κουβέλης, αφού ευχαρίστησε την Βυζαντινή χορωδία Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. για το κατανυκτικό τρόπο που μετέφερε το κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας, στον χαιρετισμό του ανέφερε:
“Κύριε Γενικέ Γραμματέα, κύριε Αρχηγέ, κύριε Υπαρχηγέ, Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής, άξια στελέχη του Λιμενικού Σώματος, κυρίες και κύριοι, θέλω από βάθους καρδιάς να ευχαριστήσω την εξαίρετη χορωδία βυζαντινής μουσικής, τον Διευθυντή, τον μαέστρο, να ευχαριστήσω τον Πατέρα και Υποπλοίαρχο Δημήτριο Βαρσαμίδη και ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω τον καθηγητή, τον κύριο Δεσπότη ο οποίος σήμερα με την παρουσία του και με τα όσα διεισδυτικά σχολίασε  σε σχέση και συνάφεια με τους ύμνους που ακούσαμε, μας βοήθησε.
Εύχομαι σε όλους και όλες καλό Πάσχα,  με την έννοια που ο καθηγητής  κύριος Δεσπότης,  είπε λίγο πριν και Καλή Ανάσταση. Σας εύχομαι κάθε καλό, σε όλες και όλους, χρόνια πολλά.”.