Έρχονται 1.500 προσλήψεις στο Λιμενικό - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.12.19

Έρχονται 1.500 προσλήψεις στο Λιμενικό

Το υπουργείο Ναυτιλίας θα προχωρήσει σε αύξηση των οργανικών θέσεων κατα τις 1.500 θέσεις στο Λιμενικό Σώμα ανοίγοντας το παράθυρο για ισάριθμες προσλήψεις στελεχών

Η αύξηση των θέσεων και την επικείμενη πρόσληψη 1.500 λιμενικών αποκάλυψε στη συνάντηση που πραγματοποίησε χθες με το προεδρείο της ΠΟΕΠΛΣ ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη

Στην συνάντηση τέθηκαν επι τάπητος με τα ζητήματα, που απασχολούν τα στελέχη του Λμενικού.

Απο την πλευρά των λιμενικών τέθηκε το σύνολο των ζητημάτων, τα οποία έχουν ψηφιστεί ομόφωνα από το συνέδριο της ΠΟΕΠΛΣ και αφορούν θεσμικά και οικονομικά θέματα, το αίτημά μας για τη σύγκληση του έκτακτου συμβουλίου μεταθέσεων (εδώ) και είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε από κοντά τους προβληματισμούς μας για τη συμμετοχή του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον ΕΝ.Φ.Ε.Σ. (εδώ)

Ο κ. Υπουργός έκανε γνωστό ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα κατατεθεί νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ, στο οποίο η Οργανική Δύναμη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. θα επανακαθοριστεί στις 9.500 θέσεις από 8.000, που είναι σήμερα και έδωσε εντολή συγκρότησης ομάδων εργασίας με τη συμμετοχή της ΠΟΕΠΛΣ . με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και σκοπό την κατάθεση εισηγήσεων με διατάξεις, που μπορούν να ενταχθούν σε αυτό.

Σχετικά με τη δημιουργία του ΕΝ.Φ.Ε.Σ. ο κ. Υπουργός δήλωσε ότι αποσκοπεί στην καλύτερη διαχείριση της μεταναστευτικής-προσφυγικής κρίσης και ότι το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή διατηρεί την οργανωτική του αυτοτέλεια και την αυτονομία και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία βλαπτική μεταβολή στο εργασιακό καθεστώς των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η αύξησή κατά 1.500 θέσεις των οργανικών θέσεων στο Λιμενικό Σώμα ανοίγει το δρόμο για τον επανακαθορισμό των οργανικών συνθέσεων υπηρεσιών και Λιμενικών Αρχών και επιτρέπει τη δυνατότητα νέων προσλήψεων.