Δροσόπουλος - Καμβύσης :Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή Πειραματόζωο Ξανά ; - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.12.19

Δροσόπουλος - Καμβύσης :Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή Πειραματόζωο Ξανά ;

Παραθέτουμε την  παρέμβαση των Δροσόπουλου - Καμβύση μελών του Δ.Σ της ΠΟΕΠΛΣ
Μετά την ψήφιση της τροπολογίας που αφορά την σύσταση του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων ΕΝ .Φ.Ε.Σ.  αισθανόμαστε την υποχρέωση να κρούσουμε το κώδωνα του κίνδυνου προς πάσα κατεύθυνση.
Θεωρούμε ότι είναι έμμεση υποβάθμιση του ρόλου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής αφού ο οργανισμός γίνεται πειραματόζωο μια ακόμα φορά από την πολιτεία.
Θα περιμέναμε τα αυτονόητα  από τους ιθύνοντες  ως  δείγμα σεβασμού στα στελέχη μας και την προσφορά τους στην Ελληνική κοινωνία, το λιγότερο που απαιτείται για  μια τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία, είναι η  ενδελεχής συζήτηση με όλους τους εμπλεκομένους φορείς, πράγμα που δυστυχώς δεν έγινε.
Ευελπιστούμε να μην γίνουμε μάντεις κακών και δούμε στο μέλλον ένα διχοτομημένο Οργανισμό καθώς θεωρούμε ότι άνοιξε ο ασκός του Αίολου που άμα συνδυάσουμε μια τοποθέτηση του κυρίου Υπουργού Πλακιωτάκη Ι. το 2013 στη βουλή των Ελλήνων https://youtu.be/5HatMTeQhnE που έλεγε ότι διαφωνεί ο Λιμενικός να κάνει τον αστυνομικό και να έχει την φύλαξη των Λιμένων, μας γεννούνται πολλά ερωτηματικά.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συν στρατευθούν ώστε να εμποδίζουμε την όποια  διάλυση τους Σώματος επιχειρηθεί, ένα Σώμα  που αγαπάμε και με τιμή υπηρετούμε.
Τέλος θα θέλαμε να γνωρίζουμε  εάν ο κύριος υπουργός διατηρεί τις απόψεις που είχε το 2013 για τα καθήκοντα του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς τα μέλη του Δ.Σ της ΠΟΕΠΛΣ
Δροσόπουλος Α.
Καμβύσης Σ.