Επιλέγω Ναυτιλία: Δυναμικό «παρών» της ναυτιλιακής κοινότητας στην ΑΕΝ Κρήτης - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

18.12.19

Επιλέγω Ναυτιλία: Δυναμικό «παρών» της ναυτιλιακής κοινότητας στην ΑΕΝ Κρήτης

Η πρωτοβουλία Isalos.net διοργάνωσε, για τρίτη χρονιά, ημερίδα- συνάντηση των σπουδαστών της ΑΕΝ Κρήτης με εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιρειών, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και φορέων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΑΕΝ Κρήτης, στη Σούδα Χανίων.
Η 12η κατά σειρά ημερίδα «Επιλέγω Ναυτιλία», διοργανώθηκε την Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 με την οργάνωση της Isalos.net και με χορηγό επικοινωνίας τα Ναυτικά Χρονικά και προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον αλλά και την ενεργό συμμετοχή 500 και πλέον σπουδαστών ΑΕΝ, 250 εκ των οποίων φοιτούν στο πρώτο έτος, καθώς και τη συμμετοχή 20 ναυτιλιακών εταιρειών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε ειδικά περίπτερα.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας «Επιλέγω Ναυτιλία», η οποία πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών του ΥΝΑΝΠ, αλλά και της διοίκησης και της διεύθυνσης των Σχολών, δόθηκε στους παρευρισκόμενους σπουδαστές η δυνατότητα να υποβάλουν ερωτήσεις και να συνομιλήσουν με τους συμμετέχοντες- εκπροσώπους των εταιρειών για θέματα που αφορούν τη ναυτιλιακή καθημερινότητα, καθώς και να εξερευνήσουν προοπτικές απασχόλησης.
Ο ∆ρ. Λεωνίδας ∆ηµητριάδης – Ευγενίδης, Ναυτιλιακός Πρεσβευτής του ΙΜΟ και Πρόεδρος του Ιδρύµατος Ευγενίδου
Ο ∆ρ. Λεωνίδας ∆ηµητριάδης – Ευγενίδης, Ναυτιλιακός Πρεσβευτής του ΙΜΟ και Πρόεδρος του Ιδρύµατος Ευγενίδου
Στην ημερίδα παρευρέθηκε, μεταξύ εκπροσώπων της ναυτιλιακής κοινότητας, ο ∆ρ. Λεωνίδας ∆ηµητριάδης – Ευγενίδης, Ναυτιλιακός Πρεσβευτής του ΙΜΟ και Πρόεδρος του Ιδρύµατος Ευγενίδου, ο οποίος μίλησε στους νέους σπουδαστές για τις προοπτικές αλλά και τις προκλήσεις του ναυτικού επαγγέλματος, σήμερα και στο μέλλον. Πιο συγκεκριμένα, ο Πρεσβευτής του ΙΜΟ στην Ελλάδα ανέφερε πως «Το ναυτικό επάγγελμα είναι ο πυρήνας και η βάση της ναυτιλίας. Πρόκειται για ένα επάγγελμα βαθιά αξιοκρατικό που απαιτεί καρδιά και ψυχή. Είναι ένα επάγγελμα το οποίο δεν είναι στατικό, αλλά συνεχώς εξελίσσεται. Στην σταδιοδρομία σας είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποκτήσετε την νοοτροπία του ανήκειν. Πρέπει να σας ηγηθούν για να καταφέρετε να ηγηθείτε. Αποκτήστε λοιπόν γνώσεις και δεξιότητες και όλα τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν νομοτελειακά».
O Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Χρήστος Κουβάτσος, ∆ιοικητής της ΑΕΝ Κρήτης
O Πλοίαρχος Λ.Σ. Χρήστος Κουβάτσος, ∆ιοικητής της ΑΕΝ Κρήτης
Με αφορμή τα 50 Χρόνια της ΑΕΝ Κρήτης, εναρκτήριο χαιρετισμό απήυθηνε και ο Πλοίαρχος Λ.Σ. Χρήστος Κουβάτσος, ∆ιοικητής της ΑΕΝ Κρήτης.
Ο Πλοίαρχος Λ.Σ. Ευρυβιάδης Σαπουνάς, Διευθυντής Γραφείου Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Ο Πλοίαρχος Λ.Σ. Ευρυβιάδης Σαπουνάς, Διευθυντής Γραφείου Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Η ημερίδα περιλάμβανε 2 θεματικά πάνελ, όπου συμμετέχοντες εισηγητές ανέπτυξαν τις απόψεις τους πάνω σε επίκαιρα θέματα σχετικά με την προσαρμογή των δοκίμων κατά το πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι, τη ζωή στο πλοίο και την ασφάλεια εν πλω, ενώ απάντησαν πολυάριθμες ερωτήσεις από το εξαιρετικά ενεργό και ενδιαφερόμενο κοινό.
Τα Πάνελ της Εκδήλωσης
Το πρώτο µπάρκο ενός δόκιµου Μηχανικού Ε.Ν.
– καπτ. Αθανάσιος Αποστολόπουλος, Manning Manager, Springfield Shipping Co.
– κ. ∆ημήτριος Γαλάνης, Sales Manager, Marichem Marigases Worldwide Services
– κ. Ιωάννης Ζερβουδάκης, Αρχιµηχανικός, Maran Gas Maritime Inc.
– Κώστας Κατσουλιέρης, Senior Executive (Claims), North of England P&I Club
– καπτ. Θεόδωρος Λάλας, Fleet Operations Manager, IRI / The Marshall Islands Registry
– κ. Ευάγγελος Σφακιωτάκης, Τεχνικός ∆ιευθυντής, TMS Tankers Ltd.
– Συντονιστής: καπτ. Γεώργιος Γεωργούλης, Isalos.net

IMG_8785
Στιγμιότυπο από το πάνελ με θέμα “Το πρώτο µπάρκο ενός δόκιµου Μηχανικού Ε.Ν.”. (Α-Δ): καπτ. Γεώργιος Γεωργούλης, Isalos.net, κ. ∆ημήτριος Γαλάνης, Sales Manager, Marichem Marigases Worldwide Services, καπτ. Αθανάσιος Αποστολόπουλος, Manning Manager, Springfield Shipping Co., κ. Ιωάννης Ζερβουδάκης, Αρχιµηχανικός, Maran Gas Maritime Inc., κ. Κώστας Κατσουλιέρης, Senior Executive (Claims), North of England P&I Club, κ. Ευάγγελος Σφακιωτάκης, Τεχνικός ∆ιευθυντής, TMS Tankers Ltd., καπτ. Θεόδωρος Λάλας, Fleet Operations Manager, IRI / The Marshall Islands Registry
Το πρώτο µπάρκο ενός δόκιµου Πλοιάρχου Ε.Ν.
– καπτ. Ανδρέας Βουρέκας, Crew Manager, Carras (Hellas) S.A.
– κ. Κωνσταντίνος Σαµαρείτης, Associate Director- Claims, The Britannia Steam Ship Insurance Association Limited.
– κ. Νίκος Τουµαζάτος, Assistant Crew Manager, Latsco Marine Management Inc.
– καπτ. Ευστράτιος Τσουκάρης, Crew Manager, S. Livanos Hellas S.A.
– καπτ. Ιωάννης Τσούρας, Crew Manager, Alpha Bulkers Shipmanagement
– Συντονιστής: καπτ. Γεώργιος Γεωργούλης, Isalos.net

IMG_9037
Στιγμιότυπο από το πάνελ με θέμα “Το πρώτο µπάρκο ενός δόκιµου Πλοιάρχου Ε.Ν.”. (Α-Δ): καπτ. Ευστράτιος Τσουκάρης, Crew Manager, S. Livanos Hellas S.A., καπτ. Ιωάννης Τσούρας, Crew Manager, Alpha Bulkers Shipmanagement, κ. Νίκος Τουµαζάτος, Assistant Crew Manager, Latsco Marine Management Inc., καπτ. Ανδρέας Βουρέκας, Crew Manager, Carras (Hellas) S.A., κ. Κωνσταντίνος Σαµαρείτης, Associate Director- Claims, The Britannia Steam Ship Insurance Association Limited.
Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν θεματικά workshops για τους τεταρτοετείς πλοίαρχους και μηχανικούς, τα οποία είχαν ως κύριο θέμα τους Κανονισµούς και τα Νέα Συστήµατα στο Μηχανοστάσιο, τη Συντήρηση και Λειτουργία των μηχανών, την Αποφυγή Συγκρούσεων στη Θάλασσα, καθώς και τη Διαχείριση του Ανθρωπίνου Παράγοντα στη Ναυτιλιακή Βιομηχανία. Αναλυτικά στα workshops συμμετείχαν:
Κανονισµοί και Νέα Συστήµατα
– κ. Αντώνης Γεώργαντζης, Technical Manager, Latsco Marine Management Inc.

Ο κ. Αντώνης Γεώργαντζης, Technical Manager της Latsco Marine Management Inc.
Ο κ. Αντώνης Γεώργαντζης, Technical Manager της Latsco Marine Management Inc.
Συντήρηση και Λειτουργία Μηχανών
– κ. Ευάγγελος Σφακιωτάκης, Τεχνικός ∆ιευθυντής, TMS Tankers Ltd.

IMG_9027
Ο κ. Ευάγγελος Σφακιωτάκης, Τεχνικός ∆ιευθυντής, TMS Tankers Ltd.
Αποφυγή συγκρούσεων στη θάλασσα
– καπτ. Ανδρέας Βουρέκας, Crew Manager, Carras (Hellas) S.A.
– κ. Κώστας Σαµαρείτης, Associate Director-Claims, The Britannia Steam Ship Insurance Association Ltd.

IMG_8801
Ο κ. Κώστας Σαµαρείτης, Associate Director-Claims, The Britannia Steam Ship Insurance Association Ltd. και καπτ. Ανδρέας Βουρέκας, Crew Manager, Carras (Hellas) S.A.
Ο ανθρώπινος παράγοντας στη ναυτιλία
– κα Βενετία Καλλιπολίτου, Deputy Managing Director, Tsakos Columbia Shipmanagement S.A.
– κ. Κώστας Κατσουλιέρης, Senior Executive (Claims), North of England P&I Club

IMG_9015
Η κα Βενετία Καλλιπολίτου, Deputy Managing Director, Tsakos Columbia Shipmanagement S.A. και κ. Κώστας Κατσουλιέρης, Senior Executive (Claims), North of England P&I Club