Δώρο Χριστουγέννων προς το Στρατιωτικό, όσο και προς το Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.12.19

Δώρο Χριστουγέννων προς το Στρατιωτικό, όσο και προς το Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Δώρο Χριστουγέννων: €120 «μποναμάς» για υπηρεσίες στα στελέχη και το πολιτικό προσωπικό ενέκρινε ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος
Την απόφαση να δοθεί συμβολικά ένας «μποναμάς» από το ΥΠΕΘΑ, γνωστοποίησε πριν λίγο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με την ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ενέκρινε τις αιτηθείσες ανακατανομές πιστώσεων του Προϋπολογισμού του Υπουργείου ύψους 10 εκατ. ευρώ
ώστε να προχωρήσει άμεσα η έκδοση διαταγών αποζημίωσης για την εκτέλεση υπηρεσίας ύψους 120 ευρώ τόσο προς το Στρατιωτικό, όσο και προς το Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Φαίνεται ότι τελικά επικράτησε η λογική της οριζόντιας παροχής σε όλους και όχι η πρόταση του Στρατού Ξηράς να χρησιμοποιηθούν ως μέτρο οι υπηρεσίες που έκαναν τα στελέχη σε συνδυασμό με κάποιες ΗΕΕ για να είναι πιο δίκαιη η κατανομή.
Ο Στρατός Ξηράς σύμφωνα με τις πληροφορίες του Armyvoice.gr είχε ήδη εξασφαλίσει κονδύλι 5 εκ ευρώ από τα αδιάθετα του έτους 2019 και θα μπορούσε να δώσει ένα πιο καλό «μποναμά» στα στελέχη.
Φαίνεται όμως ότι η απόφαση του ΥΠΕΘΑ ήταν να πάρουν όλοι τα ίδια κι έτσι τελικά θα λάβει κάθε στέλεχος και κάθε πολιτικός υπάλληλος από 120 ευρώ για τις γιορτές.