Ηγουμενίτσα: Δουλεμπορικό που μετέφερε 33 μετανάστες, ακινητοποιήθηκε από το Λιμενικό - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

17.12.19

Ηγουμενίτσα: Δουλεμπορικό που μετέφερε 33 μετανάστες, ακινητοποιήθηκε από το Λιμενικό




Το παράνομο ταξίδι δουλεμπορικού σκάφους με 33 Ιρακινούς σταμάτησε νότια των Παξών, χθες τα ξημερώματα, κατά την επιχείρηση της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών σε συνεργασία με στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, εντοπίστηκε, έξω από το λιμάνι Λυγιάς Πρέβεζας, ιστιοπλοϊκό σκάφος με όνομα «SELANIK 1» και σημαία Τουρκίας, το οποίο θεωρείτο ύποπτο για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών προς τις ιταλικές ακτές.
Παράλληλα, εντοπίστηκαν δύο αυτοκίνητα, τα οποία εξακριβώθηκε ότι μετέφεραν τους αλλοδαπούς στην περιοχή επιβίβασής τους.
Ύστερα από παρακολούθηση το ιστιοπλοϊκό, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ακινητοποιήθηκε από ταχύπλοο του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή νότια των Αντίπαξων, όπου κατά τη διενέργεια ελέγχου εντοπίστηκαν οι 33 μετανάστες, οι οποίοι στερούνταν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, καθώς και οι δύο Ρώσοι χειριστές του σκάφους, οι οποίοι συνελήφθησαν.
Το «SELANIK 1» και οι επιβαίνοντες οδηγήθηκαν στο λιμάνι Ηγουμενίτσας με τη συνοδεία δύο περιπολικών σκαφών, ενώ στο πλαίσιο του αυτοφώρου αναζητούνται δύο Έλληνες ως συνεργοί για τη μεταφορά και διευκόλυνση των αλλοδαπών. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ιστιοπλοϊκό σκάφος.
Πρόκειται για μια νέα υπόθεση δουλεμπορίας, λίγες μέρες μετά την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών που δραστηριοποιούνταν σε Ελλάδα και Ιταλία που έγινε σε συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τις ιταλικές Αρχές.