Συλλήψεις δύο ημεδαπών για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων στη Μυτιλήνη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.12.19

Συλλήψεις δύο ημεδαπών για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων στη Μυτιλήνη

Στη σύλληψη δύο ημεδαπών ηλικίας  47 και 44 χρονών προέβησαν απογευματινές ώρες χθες,  στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, με τη συνδρομή στελεχών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου. 
Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών,συνελήφθησαν ο 47χρονος και 44χρονος από τα ανωτέρω στελέχη στην πόλη της Μυτιλήνης, διότι μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν από κοινού μία πλαστική συσκευασία ηρωίνης σε μορφή βράχου, βάρους ενός γραμμαρίου (01gr).
Σε νομότυπο έλεγχο που ακολούθησε από τα παραπάνω στελέχη με τη συνδρομή  αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Κ-9΄΄ΚΥΜ΄΄, σε οικία απ' όπου εξήλθε ο 47χρονος και της οποίας κατείχε  κλειδιά, βρέθηκαν τα εξής:
-μία πλαστική συσκευασία περιέχουσα ηρωίνη σε μορφή βράχου, βάρους 18,8 γραμμαρίων
-μία πλαστική συσκευασία περιέχουσα ηρωίνη σε μορφή βράχου, βάρους 28,6 γραμμαρίων
-το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων διακοσίων εξήντα ευρώ (3.260 euro)
-μία ξιφολόγχη στρατιωτικού πολεμικού τυφεκίου ''G3 A3-A4'' με θήκη
-ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 14 εκ.
-ένα τυφέκιο τύπου ''Φλόμπερ'' και ένα φυσίγγιο εντός της θαλάμης του τυφεκίου
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι ναρκωτικές ουσίες προορίζονταν για πώληση σε τρίτους, έναντι χρηματικής αμοιβής και το προσδοκώμενο κέρδος από την πώληση ανέρχεται στο ποσό των 3.500 με 4.500 ευρώ. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω ανευρεθέντα, δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς και ένα Ι.Χ..Ε όχημα ιδιοκτησίας του 44χρονου, με το οποίο οι συλληφθέντες πραγματοποιούσαν τις μεταφορές των ναρκωτικών ουσιών.