Συνέντευξη του κ. ΥΝΑΝΠ Γιάννη Πλακιωτάκη για το Λιμενικό Σώμα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

30.12.19

Συνέντευξη του κ. ΥΝΑΝΠ Γιάννη Πλακιωτάκη για το Λιμενικό Σώμα

Όσον αφορά την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επανέλαβε ότι οι γυναίκες και οι άνδρες του Λ.Σ. βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στην πρώτη γραμμή της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, ενός μεγάλου και κρίσιμου προβλήματος όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Επιχειρούν, συμπλήρωσε, με γνώση, θάρρος, αποφασιστικότητα, αλλά και ευαισθησία και καλύπτουν με επιτυχία το τεράστιο φάσμα αρμοδιοτήτων τους.

Στο σημείο αυτό ο κ. Πλακιωτάκης υπενθύμισε ότι το Λ.Σ. εκτός από την προστασία των θαλάσσιων συνόρων μας, διασφαλίζει τη νομιμότητα και καταπολεμά κάθε παράνομη πράξη στην θάλασσα, εγγυάται την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, προστατεύει το θαλάσσιο περιβάλλον και σώζει ζωές, συχνά σε πολύ δύσκολες συνθήκες, με επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Συνεπώς είπε έχουμε χρέος και ευθύνη, να κάνουμε όσα πρέπει και με την ταχύτητα που πρέπει, ώστε όχι μόνο να διατηρηθεί, αλλά και να ενισχυθεί η υψηλή επιχειρησιακή δυνατότητα του Λιμενικού Σώματος, τόσο σε μέσα όσο και σε προσωπικό.

Σε ότι αφορά τα υλικά μέσα, ανέφερε, έχουμε ήδη επιταχύνει την υλοποίηση εξοπλιστικού προγράμματος ύψους 200 εκατομμυρίων, ενώ σχεδιάζουμε ήδη το επόμενο, ύψους 400 εκατομμυρίων. Στο ίδιο πλαίσιο το Λιμενικό Σώμα πολύ σύντομα θα ενισχυθεί με δέκα νέα ταχύπλοα σκάφη τα οποία προέρχονται από μια σημαντική δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Σε ότι έχει να κάνει με το προσωπικό, πρόσθεσε, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη διαγωνισμός για τη πρόσληψη νέων στελεχών, που θα ενισχύσουν σημαντικά τη δύναμη και την επιχειρησιακή ικανότητα του Λιμενικού Σώματος. Συγκεκριμένα πρόκειται για 45 Δοκίμους Σημαιοφόρους και 155 Δοκίμους Λιμενοφύλακες.

Ταυτόχρονα, συνέχισε, προχωράμε με γοργούς ρυθμούς στην αύξηση των οργανικών θέσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Όσον αφορά αυτό το κρίσιμο ζήτημα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε ότι η αύξηση της οργανικής σύνθεσης του Λιμενικού Σώματος, είναι μονόδρομος μιας και επιβάλλεται από τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας και για ένα λόγο παραπάνω γιατί τα νέα μέσα με τα οποία ενισχύεται και θα συνεχίσει να ενισχύεται το Λιμενικό Σώμα, πρέπει να επανδρωθούν για να λειτουργήσουν.