Έξοδος Αυγούστου: Πληρότητα 100% στα πλοία – Αύξηση της κίνησης κατά 7,85% σε σύγκριση με πέρσι - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

5.8.23

Έξοδος Αυγούστου: Πληρότητα 100% στα πλοία – Αύξηση της κίνησης κατά 7,85% σε σύγκριση με πέρσι


 Αύξηση κατά 16,1% καταγράφηκε και στην επιβατική κίνηση τον Ιούλιο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η έξοδος για τους αδειούχους εν όψει του πρώτου Σαββατοκύριακου του Αυγούστου.

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, τα περισσότερα από τα 65 πλοία που απέπλευσαν σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά, αναχώρησαν με πληρότητα 100%. Τα 42 από αυτά είχαν προορισμό τον Αργοσαρωνικό και τα υπόλοιπα 23 τα νησιά των Κυκλάδων, τα Δωδεκάνησα, το ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη. Υπολογίζεται ότι πάνω από 2 εκατομμύρια επιβάτες μετακινήθηκαν τον Ιούλιο προς τα νησιά από τα τρία λιμάνια της Αττικής (Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο), με την κίνηση να σημειώνει αύξηση κατά 7,85% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Γεμάτα αναχωρούν και τα πλοία από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με προορισμό τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τις Σποράδες.


Το αδιαχώρητο από τουρίστες επικρατεί και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου η επιβατική κίνηση τον Ιούλιο του 2023 ανήλθε σε 3,29 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 16,1% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2022 και 10,5% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019. Η αύξηση των επιβατών παρατηρείται τόσο στην κίνηση του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού με τον διεθνή αερολιμένα Αθηνών να έχει υποδεχτεί 33.700 πτήσεις το πρώτο επτάμηνο του έτους.

Η τουριστική κίνηση του Αυγούστου αναμένεται να είναι από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, καθώς φαίνεται ότι έχουμε αφήσει πίσω μας την περίοδο της πανδημίας.