Πνιγμοί: Τέσσερις λουόμενοι «χάθηκαν» στις ελληνικές θάλασσες σε ένα 24ωρο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

3.8.23

Πνιγμοί: Τέσσερις λουόμενοι «χάθηκαν» στις ελληνικές θάλασσες σε ένα 24ωρο


 Συνεχίζονται να αυξάνονται σε καθημερινή βάση οι πνιγμοί λουόμενων στις ελληνικές θάλασσες, καθώς τέσσερις νέοι θάνατοι καταγράφηκαν μόνο σήμερα Τετάρτη (02/08).


Ειδικότερα, χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε σήμερα το πρωί ένας 63χρονος ημεδαπός από τη θαλάσσια περιοχή του «Τροκαντερό» Ιτέας στη Φωκίδα. Ο άνδρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιτέας, όπου όμως διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Λιμεναρχείο Ιτέας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας.


Σε ένα άλλο περιστατικό στην περιοχή Πλαζ Αυλακίου Πόρτο Ράφτη, χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένα 78χρονος ημεδαπός από τη θάλασσα. Αρχικά, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον ναυαγοσώστη και την νοσηλεύτρια της παραλίας, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μαρκόπουλου, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής παραγγέλθηκε από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Μαρκόπουλου του Κεντρικού λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση.


Ακόμη ένας θάνατος λουόμενης καταγράφηκε στην θαλάσσια περιοχή «Τρυπητή» Λιμεναρίων ν. Θάσου, με θύμα μια 82χρονη αλλοδαπή γυναίκα, η οποία ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της σήμερα το πρωί. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Νεκροψία-νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης παραγγέλθηκε από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση.


Τέλος, χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε σήμερα, μεσημβρινές ώρες, 67χρονη αλλοδαπή από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Λιβριχίου Αρκίτσας πλησίον του φάρου Αρκίτσας. Η γυναίκα διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Προανάκριση διενεργείται από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Αταλάντης του Λιμεναρχείου Στυλίδας.


Ειπλέον, σημειώνεται πως υπήρξε κινητοποίηση για τη μεταφορά 6χρονου παιδιού, που έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, από την Ίο στην Θήρα με το σκάφος «Γαρμπής» και με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Πηγή