Πετρέλαιο: Νέες βαριές απώλειες και κάτω από τα 80 δολάρια ξανά το WTI - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

17.8.23

Πετρέλαιο: Νέες βαριές απώλειες και κάτω από τα 80 δολάρια ξανά το WTI


 Υποχώρησαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, με την δημοσιοποίηση των πρακτικών της FED να δίνει το τελικό χτύπημα στη συνεδρίαση, η οποία ενίσχυσε το αρνητικό κλίμα που προκάλεσαν τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα.

Οι επενδυτές στάθμισαν επίσης τα επίσημα στοιχεία που έδειξαν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας την Τετάρτη ανέφερε ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά σχεδόν 6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 11 Αυγούστου. Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 300.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα αποστάγματος αυξήθηκαν κατά 300.000 βαρέλια. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της S&P Global Commodity Insights, κατά μέσο όρο, είχαν προβλέψει ότι τα αποθέματα αργού θα έδειχναν πτώση 2,26 εκατομμυρίων βαρελιών, τα αποθέματα βενζίνης μείωση κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια και  τα αποστάγματα θα παρέμεναν αμετάβλητα.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε αργά την Τρίτη πως τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 6,2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται τα στοιχεία.

Πάντως, το αργό τύπου West Texas Intermediate για παράδοση Σεπτεμβρίου υποχώρησε 1,61 δολ. ή -2% για να διαμορφωθεί στα 79,38 το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Την ίδια ώρα, το Brent Οκτωβρίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, σημείωσε πτώση 1,44 δολ. ή -1,7%, φθάνοντας στα 83,45 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe.