Βίντεο: ΟΥΚάδες σε κοινή άσκηση με ειδικές δυνάμεις από τη Βόρεια Μακεδονία - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

1.8.23

Βίντεο: ΟΥΚάδες σε κοινή άσκηση με ειδικές δυνάμεις από τη Βόρεια Μακεδονία


 Συνεκπαίδευση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τις ‘Ενοπλες Δυνάμεις της Βόρειας Μακεδονίας διεξήχθη 10 έως την 21 Ιουλίου, και σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες.

‘Οπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, στη συνεκπαίδευση, από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν Ομάδες Ειδικών Επιχειρήσεων της Ζ΄ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ με αντίστοιχα πλωτά μέσα ενώ η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας συμμετείχε με 12 στελέχη Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.
Η συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Στρατόπεδο «Υποστράτηγου Ανδρέα Καλλίνσκη», καθώς και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Νέας Περάμου Αττικής και κατά τη διάρκειά της εκτελέστηκαν αντικείμενα αμφίβιων επιχειρήσεων, κολύμβησης μάχης και καταδύσεων.

Η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στη συνεκπαίδευση, εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας για το 2023 μεταξύ της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, και αποσκοπούσε στην ενίσχυση της μαχητικής ικανότητας και της επιχειρησιακής ετοιμότητας των συμμετεχόντων.