Λ.Α. Καλαμάτας : Πάνω από 100 παιδιά και εθελοντές συμμετείχαν στον εθελοντικό καθαρισμό παραλίας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.6.19

Λ.Α. Καλαμάτας : Πάνω από 100 παιδιά και εθελοντές συμμετείχαν στον εθελοντικό καθαρισμό παραλίας

Πάνω από 100 παιδιά και εθελοντές συμμετείχαν στον εθελοντικό καθαρισμό παραλίας κ βυθού που διοργάνωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας με την συμμετοχή συλλογών και summer camb της πόλης. Οι εθελοντές με την καθοδήγηση των λιμενικών καθάρισαν μέρος της ακτής της Καλαμάτας.  Στην εν λόγω περιβαλλοντική δράση συμμετείχαν ενεργά μαθητές του Summer Camp του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, των εκπαιδευτηρίων Μπουγά, των Ναυτικών Αθλητικών Συλλόγων ΑΙΟΛΟΣ και ΝΟΚ, του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία «Η ΥΠΟΜΟΝΗ», του 6ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Καλαμάτας καθώς και δύτες από το Kalamata Dive Center. Για την επιτυχή διοργάνωση της δράσης αυτής συνέδραμαν ο Δήμος Καλαμάτας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, η Ένωση Αποστράτων ΛΣ νομού Μεσσηνίας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, το Περιφερειακό τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Αγροτικός Αλιευτικός Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Δήμου Καλαμάτας καθώς και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών Γραφείο Καλαμάτας. Περισυλλέχθηκαν συνολικά ποσότητα που αντιστοιχεί σε είκοσι (20) σακούλες απορριμμάτων και αρκετά ογκώδη αντικείμενα. 
Η επιτυχία της εκδήλωσης αυτής συνίσταται στο πως καταφέραμε να βρίσκονται πάνω από 100 παιδιά μαζί μας και με μεράκι και χαρά να βοηθήσουν στον καθαρισμό. Το να φτιάξουμε πιο υπεύθυνους περιβαλλοντικά πολίτες είναι ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε" τόνισε ο Λιμενάρχης Καλαμάτας, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΔΟΥΜΑΝΗΣ Αντώνιος.

Ταυτόχρονα ιδιώτες δύτες προχώρησαν σε καθαρισμό βυθού. Το λιμάνι της Καλαμάτας είναι πραγματικά από τα πιο καθαρά λιμάνια, δήλωσε η υπεύθυνη δύτης Ανθούσα Παπαδοπούλου


Η εκπρόσωπος της HELMEPA κα Ελένη Τσόλκα τόνισε πως στόχος είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των πολιτών και κυρίως των νέων παιδιών για τη διατήρηση των καθαρών ακτών κ θαλασσών.


Στο τέλος της εκδήλωσης αποδόθηκαν αναμνηστικές δηλώσεις συμμετοχής σε όλους τους συλλόγους και σχολεία που συμμετείχαν. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας ευχαριστεί όλους τους φορείς για τη συμμετοχή τους, τις ιδιωτικές επιχειρήσεις της πόλης που προσέφεραν αφιλοκερδώς υλικά καθαρισμού, νερά, χυμούς και φρούτα για τα παιδιά καθώς και τα τοπικά, περιφερειακά και Εθνικής εμβέλειας μέσα μαζικής ενημέρωσης για την κάλυψη της δράσης.