Παρεμβάσεις Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. για άδειες στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.6.19

Παρεμβάσεις Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. για άδειες στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσής μας για το εκλογικό επίδομα και τη χορήγηση των αδειών στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η Ομοσπονδία μας πραγματοποίησε συναντήσεις με την πολιτική και τη στρατιωτική μας ηγεσία.
Επιστήσαμε την προσοχή όλων στα προβλήματα, που έχουν διαπιστωθεί σχετικά με τη χορήγηση των αδειών κατά τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου καθώς και τη σύγχυση που επικρατεί με το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και τις αρνητικές προεκτάσεις, που θα προκύψουν αν και σε αυτή τη καλοκαιρινή περίοδο δε δοθούν οι προβλεπόμενες ημέρες άδειας στους συναδέλφους.
Συγκεκριμένα τονίσαμε ότι η διαδικασία ανάκλησης αδειών σύμφωνα με το ΠΔ 56/2019 (ΦΕΚ 97-Α’) για τη προκήρυξη εθνικών εκλογών αναφέρεται μόνο στις κανονικές άδειες και όχι στις υπόλοιπες όπως αυτές προβλέπονται από το Π.Δ. 80/2015 – (ΦΕΚ 153 A 23-11-2015) άδειες στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (σπουδών, αιμοδοτικές κ.α).
Αφού καταθέσαμε τις θέσεις μας τόσο στη πολιτική όσο και στη στρατιωτική μας ηγεσία, λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι σε άμεσο χρόνο θα υπάρξει διευκρινιστική εγκύκλιος, που θα αναφέρει με σαφήνεια, ποιες άδειες ανακαλούνται και ποιες όχι.