ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος-Επίσκεψη στη Λιμενική Αρχή Αμαλιάπολης - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.6.19

ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος-Επίσκεψη στη Λιμενική Αρχή Αμαλιάπολης

Πραγματοποιήθηκε την 17-06-19 επίσκεψη της Ένωσής μας στη λιμενική αρχή Αμαλιάπολης .
Σκοπός της επίσκεψής μας ήταν από τη μία η ενημέρωση των συναδέλφων για τις εξελίξεις που μας αφορούν παράλληλα με τις δράσεις που αναμένεται να ακολουθήσουν στο προσεχές διάστημα .
Βασικά θέματα συζήτησης ήταν :
·         Η δικαίωση της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. αναφορικά με την καταβολή και του υπολοίπου 50% των αναδρομικών του Σ.τ.Ε. δίνοντας ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η δυναμική του συνδικαλιστικού μας κινήματος μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε άδικη και παράνομη ενέργεια που αντιβαίνει στους κανόνες της Δημοκρατίας και της ηθικής .
·         Η διεκδίκηση των αναδρομικών περικοπών των επιδομάτων Χριστουγέννων ,Πάσχα και αδείας με την Ένωσή μας να αντιμετωπίζει τις εξελίξεις με σύνεση και ψυχραιμία ενημερώνοντας τους συναδέλφους για κάθε εξέλιξη .
·         Η εφαρμογή των διατάξεων που έχουν ψηφιστεί υπέρ των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ (διάταξη για τη στρατιωτική θητεία, Πανελλαδικές εξετάσεις ,ταυτότητες κ.α)  με σοβαρή εκκρεμότητα αυτή της ψήφισης του νέου ΠΔ Μεταθέσεων.
·         Το εδώ και 4 έτη αίτημα μας για αύξηση των οργανικών θέσεων παράλληλα με την ανακατανομή του προσωπικού.
Σοβαρή η ανησυχία που εξέφρασαν οι συνάδελφοι για τη διάταξη με την οποία η  αυξάνονται οι αρμοδιότητες του Σώματος σε Αιγιαλό και Παραλία .
Γίνεται κατανοητό ότι σε μία υπηρεσία όπως αυτή του Λ/Τ Αμαλιάπολης  μία τέτοια προοπτική θα τεθεί στην ουσία ως αδύνατη στην εφαρμογή της  και αρνητική για τους συναδέλφους αν πρωτίστως δεν συνοδευτεί με αύξηση των οργανικών θέσεων του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.