Πειραιάς: Τέλος στη δράση πειρατών έβαλε το Λιμενικό - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.6.19

Πειραιάς: Τέλος στη δράση πειρατών έβαλε το Λιμενικό


Κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ζέας στο C/Y «LA REINE» σημαίας Μάλτας, διαπιστώθηκε ότι το πλοίο τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης.
Συγκεκριμένα, είχε εκναυλωθεί από 22/06/2019 έως 29/06/2019 αντί του ποσού των 9.212€ από έξι (06) αλλοδαπούς, με λιμένα αρχικής επιβίβασης την μαρίνα Ζέας και προγραμματισμένες ενδιάμεσες προσεγγίσεις τους λιμένες Αίγινας – Επιδαύρου – Κορίνθου – Μακρονήσου και οριστική αποβίβαση στον λιμένα Ιτέας, χωρίς το σκάφος να είναι εφοδιασμένο με άδεια επαγγελματικού πλοίου αναψυχή, κατά παράβαση των διατάξεων του Ν.4256/2014.
Πρόσθετα διαπιστώθηκε, από τον περαιτέρω έλεγχο που διενεργήθηκε, ότι το εν λόγω πλοίο είχε προγραμματισμένες πλόες για διενέργεια ταξιδιών αναψυχής με σύμβαση ολικής ναύλωσης και άλλες ημερομηνίες, ενώ επίσης διαπιστώθηκε διαδικτυακή διαφήμιση υπηρεσιών εκναύλωσης του σε ιστότοπο,  για παρεχόμενες υπηρεσίες εντός ελληνικής επικράτειας.
Από το Ε΄ Λιμενικό Τμήμα Ζέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «LA REINE», ενώ κινήθηκαν οι διαδικασίες επιβολής των προβλεπόμενων ποινικών και διοικητικών  κυρώσεων.