Αποδοχή των προτάσεών μας με την υπογραφή τους από την πολιτική και στρατιωτική μας ηγεσίας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

13.6.19

Αποδοχή των προτάσεών μας με την υπογραφή τους από την πολιτική και στρατιωτική μας ηγεσίας

Το τελευταίο χρονικό διάστημα και στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των δράσεων για τη διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων μας, πραγματοποιήσαμε διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουβέλη Φώτη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σαντορινιό Νεκτάριο, το Γενικό Γραμματέα ΥΝΑΝΠ κ. Τεμπονέρα Διονύσιο, τον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο ΛΣ Ράπτη Σταμάτιο, τον Α’ Υπαρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο ΛΣ Κλιάρη Θεόδωρο και το Διευθυντή Δ’ Κλάδου Υποναύαρχο ΛΣ Βαρελά Αναστάσιο.
Στις συναντήσεις μας θέσαμε σε νέα βάση σειρά αιτημάτων, τα οποία είναι ήδη γνωστά και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα δράσης της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., ωστόσο είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε τις θέσεις μας με μεγαλύτερη σαφήνεια και με πειστικότερα επιχειρήματα.
Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η αποδοχή και προώθηση σημαντικών προτάσεών μας, οι οποίες συνοψίζονται ως εξής:
  1. Εκσυγχρονισμός βαθμολογίου προερχομένων από Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων
  2. Συμπλήρωση-βελτίωση των άρθρων 26 & 30 του ν. 4504-17 για τις μεταθέσεις, τοποθετήσεις, αποσπάσεις προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
  3. Συμπλήρωση του άρθρου 69 του ν.4504/2017 «Παροχή Υπηρεσιών Υγείας από ΕΟΠΥΥ»
  4. Τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρ. 8 του Π.Δ. 81-2012 (Μέγιστος χρόνος παραμονής στο βαθμό)
Η  υιοθέτηση των προτάσεών μας με την υπογραφή της πολιτικής και στρατιωτικής μας ηγεσίας, καθώς και η προώθησή τους στη Γραμματεία της Κυβέρνησης, αποτελεί μια σημαντική κατάκτηση για τον κλάδο μας και αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι όποτε είμαστε συγκροτημένοι, ενωμένοι και αποφασισμένοι, μπορούμε να πετύχουμε πολλά και μεγάλα. Εάν παραμείνουμε προσηλωμένοι θα διασφαλίσουμε ότι τα αποτελέσματα αυτά δε θα παραπεμφθούν στις καλένδες λόγω της προκήρυξης εθνικών εκλογών.
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη θετική στάση του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουβέλη Φώτη και του Γ.Γ. ΥΝΑΝΠ κ. Τεμπονέρα Διονύσιου καθώς επίσης και τη συμβολή του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχου ΛΣ Ράπτη Σταμάτιου στις προσπάθειές μας αυτές.
Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ορμή και θέληση για την επίτευξη δίκαιων στόχων, που θα φέρουν τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πιο κοντά στη θέση που τους αξίζει.