Κ.Λ.Βόλου: Ολοκλήρωση εκπαιδευτικού προγράμματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. «ΠΡΟΣΕΧΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.6.19

Κ.Λ.Βόλου: Ολοκλήρωση εκπαιδευτικού προγράμματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. «ΠΡΟΣΕΧΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ»

Με αφορμή την έναρξη της θερινής περιόδου, το  Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου παρουσίασε το πρόγραμμα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «ΠΡΟΣΕΧΩ – ΜΑΘΑΙΝΩ – ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ.

Με τη βοήθεια μιας διαδραστικής οπτικοακουστικής παρουσίασης τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων είχαν την δυνατότητα να μάθουν, συζητώντας τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς τους στη θάλασσα καθώς και τα θαλάσσια μέσα αναψυχής τις επικινδυνότητες που κρύβει η μη ορθή τήρηση των κανόνων ασφαλείας, προκειμένου να προληφθούν ατυχήματα κυρίως κατά τη  καλοκαιρινή περίοδο στην Ελλάδα.



Επίσης, τους δόθηκε η ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν και να εμπεδώσουν την επιτακτική ανάγκη για ένα καθαρό περιβάλλον, επισημαίνοντας τους παράλληλα το σεβασμό που πρέπει να έχουν στην περιβαλλοντική αλυσίδα, μέρος της οποίας είναι και οι ίδιοι οι άνθρωποι.

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις ιδιαιτερότητες των παραλιών της περιοχής μας ώστε τα παιδιά να γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια το τι θα πρέπει να προσέχουν κάνοντας μπάνιο στη θαλάσσια περιοχή του Παγασητικού κόλπου και του Πηλίου.



Αναφορά έγινε στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο την 5η Ιουνίου, καθώς και στη σημασία των δραστηριοτήτων που διοργανώνονται με αφορμή τον εορτασμό της.


Την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος “ΠΡΟΣΕΧΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ” ανέλαβαν με εξαιρετική επιτυχία ο   Aνθυποπλοίαρχος Λ.Σ. Ξηρομερησίου Ελευθερία  η  Σημ/ρος   Λ.Σ. Μούτου Αθηνά, ο Ανθ/στης ΛΣ Κωτούλας Λεωνίδας και ο Αρχ/στης ΛΣ Σουλίνας Χαράλαμπος  του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου .
eplskentel.blogspot.com/